2018-12-17 14:57


Autorităţile ruse au arestat un suspect în cazul Politokvskaya

 |  17:04
Autorităţile ruse au arestat un suspect în cazul Politokvskaya

Un fost ofiţer de poliţie din Rusia a fost arestat de autorităţi în legătură cu uciderea jurnalistei Anna Politokvskaya, în 2006.

Purtătorul de cuvânt al unităţii de investigaţii a precizat că locotenent colonelul Dimitri Pavlyucenkov este principalul suspect al organizării atentatului în urma căruia ziarista cunoscută pentru campaniile împotriva corupţiei şi-a pierdut viaţa. Potrivit anchetatorilor, Pavlyucenkov a fost plătit „de persoane încă neidentificate”, scrie BBC. Autorităţile l-au arestat în luna mai şi pe Rustam Makhmudov, acuzat că a împuşcat-o mortal  pe ziaristă, însă până în prezent niciun verdict cu privire la vinovaţii în acest caz nu a fost dat de justiţia din Rusia.

Uciderea Annei Politokvskaya, pe 7 octombrie 2006, a şocat o lume înteagă şi a provocat un val de critici la adresa regimului condus la acea vreme de preşedintele Vladimi Putin. Jurnalista era cunoscută drept un critic fervent al preşedintelui rus, activitatea acesteia fiind concentrată pe atrocităţile comise de armata rusă în timpul conflictului din Cecenia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-08-24
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...