2018-12-19 13:44


Autorul atacului din Olanda era membru al unui club de tir sportiv

 |  13:50
Autorul atacului din Olanda era membru al unui club de tir sportiv

Bărbatul care a deschis focul, sâmbătă,într-un centru comercial din Alphen aan den Rijn, în vestul Olandei, provocândmoartea a şase persoane, înainte de a se sinucide, este un olandez în vârstă de24 de ani, membru al unui club de tir sportiv, a anunţat o sursă judiciară.

"Autorulfaptelor este Tristan van der Vlis, în vârstă de 24 de ani", a declaratKitty Nooy, reprezentanta Parchetului, în cadrul unei conferinţe de presătransmisă de televiziuni.

"Eramembrul unui club de tir şi avea permis de portarmă pentru cinci (tipuri dearme)", a precizat ea. "El deţinea efectiv trei arme de foc, dar nuse ştie în prezent dacă a folosit una dintre ele în timpul atacului".

Potrivit luiNooy, tânărul locuia împreună cu tatăl său în apropierea centrului comercialunde s-a produs drama.

ReprezentantaParchetului a declarat că mama bărbatului a "găsit o scrisoare deadio" la domiciliul său. Ea nu a oferit însă detalii despre scrisoare,nici despre motivele care l-au determinat pe acesta să comită atacul.

O altăscrisoare care avertiza că "a fost amplasat explozibil în trei centrecomerciale din Alphen aan den Rijn" a fost descoperită în maşinaucigaşului, un Mercedes negru, lăsată în parcarea centrului comercial, adeclarat Nooy.

Sâmbătăseara, primarul interimar al oraşului Alphen aan den Rijn, Bas Eenhoorn, aanunţat că trei centre comerciale "au fost evacuate ca măsură deprecauţie" şi "vor rămâne închise până la noi ordine". Echipeale serviciului naţional de deminare se aflau la aceste centre.

Atacatorula ucis şase persoane şi apoi s-a sinucis trăgându-şi un glonţ în cap."Trei persoane sunt în continuare în stare critică", a precizatEenhoorn.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-12
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...