2017-01-17 06:56

ULTIMA ORA


Autorul deturnării feribotului turc deținea numai o bombă falsă

 |  14:33
Autorul deturnării feribotului turc deținea numai o bombă falsă

Guvernatorul provinciei Kocaeli a afirmat că militantul kurd care a deturnat timp de 12 ore feribotul turc cu 24 de persoane la bord, în Marea Marmara (nord-vest), înainte de a fi ucis sâmbătă, nu transporta explozivi, ci deținea o bombă falsă.

Un bărbat în vârstă de 28-30 de ani, care se prezenta ca rebel kurd din cadrul PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), a detrurnat vineri, în jurul orei 16.00 GMT, un feribot care transporta pasageri între două oraşe din nord-estul Mării Marmara.

Acesta a fost ucis după intervenția forțelor de securitate.

Guvernatorul Istanbulului Huseyin Avni Mutlu a declarat că ostaticii - 18 pasageri, patru membri ai echipajului şi doi stagiari - erau în siguranţă.

'Asupra persoanei care a deturnat feribotul nu a fost descoperită nicio bombă. Pe cadavru s-a descoperit un dispozitiv realizat din fire şi o sticlă, asemănător unei bombe', a declarat Anadolu Ercan Topaca.  Atât numărul atentatelor și atacurilor împotriva poliţiei sau armatei, cât și operaţiunile militare şi arestările simpatizanţilor PKK s-au înmulțit în ultima perioadă odată cu creșterea tensiunilor în jurul problemei kurzilor, o comunitate de 12 - 15 milioane de oameni dintr-o populaţie totală de 73 de milioane de locuitori.

Pe fondul acestor tensiuni, la sfârşitul lunii octombrie armata turcă a lansat o vastă ofensivă în ţară şi în nordul Irakului, unde s-au repliat rebelii PKK, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-10-09

TAGURI: Turcia, feribot, kurd, PKKComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image