2017-01-17 13:13

ULTIMA ORA


Autostrada suspendată a lui Oprescu se transformă în drum expres

 |  18:04
Autostrada suspendată a lui Oprescu se transformă în drum expres
O delegaţie chineză va veni la Bucureşti înperioada următoare pentru stabilirea unui calendar de lucru pentru mai multeproiecte, unul dintre ele referindu-se la autostrada suspendată care se va numidrum expres, a declarat, miercuri, edilul Capitalei, Sorin Oprescu.

"Cu ocazia vizitei în China (2 - 6 martie- n.r.) am stabilit măsuri concrete şi un calendar de lucru pe termen scurt,mediu şi lung împreună cu cele mai mari companii chineze, respectiv BeijingMunicipal Construction Group, Shanghai Construction Group, China CommunicationsConstruction Company, inclusiv cu Banca de Dezvoltare a Chinei", a spusSorin Oprescu, într-o conferinţă de presă.

Ela menţionat că domeniile în care municipalitatea va colabora cu respectivelecompanii chineze, respectiv dezvoltarea infrastructurii pentru transport şialte căi de comunicaţie în Capitală, realizarea inelului median, dotarea şidezvoltarea spitalelor.

"Pentruaceste proiecte, în următoarele trei luni vor sosi la Bucureşti specialişti aipărţi chineze şi vom crea un grup de lucru pe aceste domenii", a susţinutOprescu.

Înlegătură cu proiectul autostrăzii suspendate, edilul general a precizat că seva numi drum expres, întrucât "legislaţia nu permite autostradă înCapitală". Autostrada suspendată, încă în construcţie, care străbatecentrul Beijingului are 9,6 kilometri lungime care au fost realizaţi în doiani, a spus primarul Capitalei.

Valoareatotală a investiţiilor în care este inclus şi inelul median se ridică la 7 - 8miliarde de euro, din care pentru inelul median ar putea fi alocate aproximativ800 de milioane de euro.

Oprescuşi-a exprimat speranţa ca până la sfârşitul anului să poată fi demaratelucrările pentru aceste drumuri exprese şi inelul median şi ca primul tronsonsă fie gata peste doi ani.

"Arfi vorba despre zona Petricani - Chitila, care are 18,2 kolometri, iarlucrările ar putea dura doi ani", a spus, la rândul său, Mădălin Dumitru,director departamentului de infrastructură din Primăria Bucureşti.

Potrivitprimarului general, pentru toate aceste proeicte a fost semnat un memorandumîmpreună cu partea chineză.

Oprescua menţionat că reprezentanţii companiilor chineze sunt interesate de realizareaunui pod la "1 Decembrie", a unui aeroport în partea de sud aCapitalei şi de realizarea unor trenuri magnetice care să facă legătura întreaeroporturi şi centrul oraşului.

"Pentrurealizarea tuturor proiectelor am nevoie de două mandate. Odată ce am datdrumul tuturor lucrărilor în timpul mandatelor mele sunt convins că acestea arfi continuate", a mai spus Oprescu.

Primarulgeneral a fost, săptămâna trecută, la Beijing, unde s-a întâlnit cu investitorichinezi pentru obţinerea de bani pentru proiectele municipalităţii.

SorinOprescu a vizitat Beijing Planning Exhibition Museum (Centrul de planificareurbană), unde i-a fost prezentat "Master Plan-ul Beijingului până în anul2020", una dintre cele mai mari unităţi sanitare din China, SpitalulUniversitar "Chao-Yang" şi o firmă de autovehicule electrice.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image