2017-01-21 23:35

ULTIMA ORA


Avertizările de cod galben și cod portocaliu au fost prelungite

 |  07:38
Avertizările de cod galben și cod portocaliu au fost prelungite

Avertizarea de cod galben este menţinută pentru judeţele Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi, iar codul portocaliu a fost prelungit pentru judeţele Constanţa şi Tulcea, până vineri la ora 12.00, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Până vineri la ora 12.00, în judeţele Constanţa şi Tulcea, vântul va fi mai intens şi va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, determinând diminuarea severă a vizibilităţii şi troienirea zăpezii, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

În general slab cantitativ, va continua să ningă până vineri la prânz în sud-estul ţării, iar vântul va mai avea intensificări, viscolind şi spulberând zăpada, cu rafale de până la 60 de kilometri pe oră.

În prima parte a nopţii de joi spre vineri va mai ninge slab în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, iar vântul mai poate avea intensificări de până la 35 de kilometri pe oră.

În special în nordul, centrul, estul şi sudul ţării, începând de vineri, vremea va deveni geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa.

Pentru Brăila, Buzău, Vrancea, Galaţi, Ialomiţa şi Călăraşi a fost emis cod galben până vineri la ora 12.00.

Treisprezece judeţe au fost afectate de viscol, fiind evacuaţi şi adăpostiţi 2.058 de oameni.

"Prioritatea celor aproximativ 1.500 de poliţişti, pompieri şi jandarmi care acţionează în zonele afectate de condiţiile meteo nefavorabile o constituie salvarea de vieţi omeneşti şi acordarea de sprijin cetăţenilor aflaţi în situaţii dificile", a declarat, joi, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică, Ioan Dascălu, scrie Mediafax.

Din cauza zăpezii abundente şi a vântului puternic au fost închise închise, total sau parţial, 22 de drumuri naţionale, 74 de drumuri judeţene, autostrăzile A1 şi A2, precum şi trei sectoare şi Şoseaua de Centură a Capitalei (Ştefăneşti - Tunari, Jilava - Metro Militari, Tunari - Fundulea).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-13

TAGURI: cod_galben, cod_portocaliu, avertizareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image