2017-01-22 10:13

ULTIMA ORA


Avionul dispărut a fost găsit la aproape 20 de kilometri de Petroşani

 |  13:19
Avionul dispărut a fost găsit la aproape 20 de kilometri de Petroşani

Avionul de mici dimensiuni dispărut, luniseară, în timpul unui zbor, a fost localizat, marţi, în zona localităţiihunedorene Baru, mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii deUrgenţă plecând în zona respectivă, au anunţat reprezentanţii PrefecturiiHunedoara.

Purtătorulde cuvânt al Prefecturii Hunedoara, Diana Fulop, a precizat că reprezentanţiiComitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în frunte cu prefectul Attila Dezsi, auplecat spre locul în care a fost localizat aparatul de zbor, urmând săstabilească dacă avionul s-a prăbuşit sau a aterizat forţat.

Larândul său, prefectul de Hunedoara, Attila Dezsi, a declarat că avionul a fostreperat din aer de către autorităţile hunedorene într-o zonă muntoasă, greuaccesibilă, la circa 20 de kilometri de comuna Baru, pe Valea Streiului.

Prefectula susţinut că reprezentanţii comandamentului instituit pentru căutareaavionului se îndreaptă spre zona indicată, pentru a stabili care este stareaaparatului de zbor.

"Nuputem să spunem dacă este vorba despre o prăbuşire sau doar despre o aterizareforţată. În momentul în care ajungem la locul indicat de către forţele noastreterestre vom putea avea mai multe informaţii", a spus prefectul.

Avionulde mici dimensiuni dispărut luni seară se află în proprietatea omului deafaceri din Alba Iulia Mircea Chira şi era dat în comodat unui pilot care, larândul său, l-a împrumutat unui om de afaceri din Deva, pentru un zbor de agrementîntre Deva şi localitatea Şibot, din apropierea municipiului Alba Iulia, undeexistă o mică pistă de aterizare şi decolare pentru avioane uşoare.

Proprietarulavionului, Mircea Chira, declara corespondentului MEDIAFAX că luni, în jurulorei 20.00, pilotul care avea în grijă avionul l-a anunţat că nu mai are nicioinformaţie despre aparatul de zbor şi despre omul de afaceri căruia i l-aîmprumutat. El mai menţiona că despre omul de afaceri care a împrumutat avionulnu se mai ştie nimic din jurul orei 17.30, când ar fi ajuns la Şibot şi aplecat înapoi spre Deva.

Înnoaptea de luni spre marţi, mai multe echipe de poliţişti şi jandarmi au căutatavionul în jurul localităţii Şibot, însă fără niciun rezultat.

Marţidimineaţă, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU)Hunedoara au solicitat un elicopter de la Centrul Operaţional Naţional al IGSUpentru a survola zona Sibişel-Orăştie în vederea găsirii avionului dispărut.

Anchetaîn judeţul Hunedoara s-a derulat pe mai multe segmente - ISU a solicitatajutorul unui elicopter, poliţiştii fac căutări terestre în zona indicată,reprezentanţii Poliţiei Transporturi au verificat aspectele de legalitateprivind încredinţarea aparatului de zbor, iar jandarmii montani de la PostulCosteşti desfăşoară acţiuni de căutare a avionului pe traseele montane dinnordul munţilor Şureanu.

Deasemenea, proprietarul avionului dispărut a cerut ajutorul unor prieteni caredeţin aparate de zbor pentru a-l ajuta într-o acţiune de căutare.

Sursedin cadrul anchetei au declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, căoamenii legii iau în calcul şi ipoteza unei sinucideri în acest caz deoareceomul de afaceri din Deva care a împrumutat avionul dispărut ar fi lăsat iubiteisale un mesaj pe internet care poate fi interpretat ca un bilet de adio.Biletul este în limba germană, iar conţinutul acestuia este analizat deanchetatori.

Avionulera pilotat de un om de afaceri german, Mathias G., în vârstă de 47 de ani,care era înregistrat la Biroul pentru străini din judeţul Hunedoara, cudomiciliul în localitatea Orăştie, însă ar fi locuit mai mult în comuna Cigmău,împreună cu prietena sa.

ŞefulPoliţiei Transporturi, Vasile Hriţac, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX,că omul de afaceri german avea peste 200 de ore de zbor, iar ultima convorbiredintre el şi cel care i-a închiriat avionul a fost luni, în jurul orei 13.00,când cetăţeanul german l-a întrebat de unde ar putea alimenta aparatul de zbor.

Sursacitată a precizat că omul de afaceri a solicitat acord de zbor pe distanţaDeva-Şibot.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-12-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image