2018-07-20 05:58


Avocaţii lui Năstase încearcă să-l ţină în afara gratiilor pe fostul premier

 |  11:09
Avocaţii lui Năstase încearcă să-l ţină în afara gratiilor pe fostul premier

O cerere de preschimbare a termenului pentru amânarea pedepsei în cazul fostului premier şi, de asemenea, o cerere pentru a se comunica dacă există un proces-verbal de încarcerare, vor fi depuse luni de către avocaţii lui Adrian Năstase. Aceştia încearcă să grăbească decizia magistraţilor asupra cererii de amânare depusă joi.

Luni dimineaţă, Ion Cazacu, unul dintre avocaţii lui Năstase, a declarat că s-a depus o cerere la tribunal pentru a se comunica dacă există proces-verbal de încarcerare. ''Dacă există acest proces-verbal, atunci vorbim de o stare de detenţie, dacă el nu există, vorbim numai de o procedură a punerii în executare nedusă până la capăt, aşa cum aţi fost informaţi ieri de Poliţia Capitalei, care are acel centru de detenţie temporar'', a explicat avocatul.

Cererea va fi adresată Tribunalului Bucureşti pentru ca acesta să confirme sau să infirme existenţa procesului-verbal, a adăugat Cazacu.

Fiind invocate motive de sănătate, avocaţii lui Adrian Năstase au depus joi la Tribunalul Bucureşti o cerere de amânare a executării pedepsei în cazul fostului premier, primul termen de judecată fiind stabilit pentru data de 5 iulie.

În urma tentativei de suicid de miercuri, fostul premier se află internat la Spitalul Floreasca, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Acesta a fost condamnat definitiv de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul 'Trofeul calităţii'. După intervenţia chirurgicală la care a fost supus, prof. dr Ioan Lascăr a declarat că Adrian Năstase ar putea rămâne spitalizat 'aproximativ două săptămâni', scrie Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-03-25

TAGURI: avocat, Adrian_Năstase, cerere

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova