2019-03-20 11:31


BACALAUREAT 2011: Luni, prima zi de examen. Vezi tot calendarul probelor

 |  14:24
BACALAUREAT 2011: Luni, prima zi de examen. Vezi tot calendarul probelor
Luni, 6 iunie, începe examenul de bacalaureat cuevaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română. Ultimaprobă va fi în data de 1 iulie, iar în 8 iulie se vor afişa rezultatele finale.

Examenulde bacalaureat va începe în 6-8 iunie cu evaluareacompetenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, urmată în 8-10iunie de proba B - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală înlimba maternă, în 10-17 iunie de evaluarea compeţentelor digitale, proba D, şiîn intervalul 20-23 iunie de proba C - evaluarea competenţelor lingvisticeîntr-o limbă de circulaţie internaţională.

MECTSa hotărât ca primazi a probei D de evaluare a competenţelor digitale să fie vineri 10 iunie ,în loc de 13 iunie, întrucât zilele de 12 şi 13 iunie sunt libere cu ocaziaSărbătorii de Rusalii, potrivit Codului Muncii. Direcţiile responsabile cuorganizarea şi desfăşurarea examenului au propus conducerii MECTS ca prima zi aprobei D de evaluare a competenţelor digitale să se desfăşoare în data devineri, 10 iunie 2011.

Perioadaalocată desfăşurării probei D se menţine la cinci zile.

Probelescrise de la bacalaureat încep în 27 iunie cu Limba şi literaturaromână - proba E)a), în 28 iunie este progamată proba E)b), testarea la Limbaşi literatura maternă, în 29 iunie va fi susţinută proba obligatorie aprofilului - proba E)c) - şi în 1 iulie proba la alegere a profilului şispecializării, proba E)d).

În3 iulie vor fi afişate rezultatele, în 4 iulie vor putea fi depuse eventualelecontestaţii, care vor fi rezolvate în 5-7 iulie, urmând ca în 8 iulie să fieafişate rezultatele finale.

Potrivit anunţului făcut la sfârşitul lunii mai de ministrulEducaţiei Daniel Funeriu, măsurile de securitate pentru eliminarea fraudei laexamenul de bacalaureat au fost sporite, iar cei care copiază vor fi şi maidrastic sancţionaţi, ei fiind eliminaţi şi primind interdicţie de a participala două sesiuni.

"Reamintesc că este interzis accesul în sală cu telefonemobile sau alte astfel de instrumente. Tot pe palierul prevenţiei au fosttransparentizate toate măsurile, astfel că organizaţii de părinţi şireprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale care au fost acreditate decătre inspectoratul şcolar judeţean vor putea să aibă acces la tot ceea ce ţinede supravegherea examenelor şi la procedurile de desfăşurare abacalaureatului", a mai spus ministrul Educaţiei.

Deasemenea, au fost întărite şi ridicate la nivel sporit sancţiunile pentru ceicare au fraudat.

"Estevorba de interdicţia de a da bacalaureatul următoarele două sesiuni, în cazulcelor care sunt prinşi copiind. Aşadar, când vorbim despre bacalaureat spunemstabilitate, organizare ireproşabilă, transparentizare sporită prin accesulobservatorilor acreditaţi la supraveghere. Toţi inspectorii generali şcolari aufost instruiţi să colaboreze cu organele de anchetă în cazul fraudelor", aadăugat Funeriu.

MECTSva institui, la fel ca anul trecut, o linie verde pentru semnalarea tuturortentativelor şi cazurilor de potenţială fraudare, a mai spus ministrul.

"Laacest Tel Verde pot fi semnalate eventualele situaţii privind acordarea defoloase materiale necuvenite sau tentative de acest fel. În plus, pot fisemnalate eventualele cereri sau presiuni asupra copiilor şi părinţilor pentruşpagă. Este interzisă şpaga în învăţământ, fie că este vorba de bacalaureat,alt examen sau înscrierea în clasa întâi", a conchis ministrul Educaţiei,Daniel Funeriu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-09-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...