2017-01-24 01:01


Baconschi: Companiile americane să investească în România

 |  07:11
Baconschi: Companiile americane să investească în România

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat marţi, la finalul semnării acordului privind amplasarea sistemului de apărare antirachetă, că așteaptă mai multe companii americane să investească în România.

"SUA sunt deja unul dintre cei mai importanţi investitori străini în economia românească. Aşteptăm să creştem volumul acestora, după deja luata decizie privind o fabrică IBM care va fi creată în România, care se presupune că va genera circa 3.000 de locuri noi de muncă", a declarat Baconschi. 

Există un "dialog politic coerent în sectoarele energiei, afacerilor strategice, în temele transatlantice şi în cadrul NATO" a completat ministrul român. "Avem suficientă încredere politică, ne ştim foarte bine şi am vrea să vedem mai multe companii americane investind în România", a adăugat acesta. "Şi noi am vrea", a răspuns la rândul său, secretarul de stat al SUA Hillary Clinton.

Cei doi au semnat, marţi, la Washington, acordul SUA-România privind amplasarea sistemului de apărare antirachetă, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-01

TAGURI: Baconschi, IBM, companii, Hillary ClintonComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image