2017-01-17 09:14

ULTIMA ORA


Baconschi despre încheierea recesiunii: Nu înseamnă să revenim la risipa care ne-a expus unui colaps

 |  17:28
Baconschi despre încheierea recesiunii: Nu înseamnă să revenim la risipa care ne-a expus unui colaps

Ministrul de Externe, Teodor Baconschi, a declarat,joi, că ieşirea dintr-o lungă perioadă de recesiune nu înseamnă că trebuierevenit la risipa care a expus ţara la riscul unui colaps economic şi lainsolvabilitate.

Întrebat cumse simte ultima zi de recesiune, Baconschi a răspuns: "Ea se simteprost".

Ministrul aadăugat că ieşireadintr-o lungă perioadă de recesiune nu înseamnă că trebuie revenit la risipă.

"Faptulcă ieşim din această lungă perioadă de recesiune nu înseamnă că trebuie sărevenim la risipa care ne-a expus la riscul unui colaps economic şi lainsolvabilitate ca stat. Trebuie să fim în continuare prudenţi cu cheltuielilepublice, însă tehnic două trimestre de creştere ecomomică atestă ieşirea dinacest lung tunel prin care nu ne-am dorit să trecem, dar din care am reuşit săieşim printr-o politică adecvată", a spus Baconschi.

Ministrulde Externe, Teodor Baconschi, a declarat, miercuri, întrebat în legătură cufaptul că ar mai fi 24 de ore până la ieşirea din recesiune, anunţată depremierul Emil Boc, că este "extrem de bucuros" şi că abia aşteaptătrecerea acestei perioade.

"Suntprimele semne că lucrurile decise au mers în direcţia bună. A venit trimestrulIV din 2010 cu analiza, chiar dacă este o creştere de 0,1 la suă, direcţia estede creştere economică. Pe baza acestor date, este cert că avem toate şansele,în urma analizelor economice, ca la sfârşitul lunii martie România să iasă oficialdin recesiune. Pentru a ieşi din recesiune este nevoie de două trimestreconsecutive de creştere economică", a


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639241-01-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image