2017-01-20 20:04

ULTIMA ORA


Baconschi: Există riscul unei Europe cu două viteze

 |  11:42
Baconschi: Există riscul unei Europe cu două viteze

Ministrul român de externe, Teodor Baconschi, a declarat, într-un interviu difuzat joi de Euronews, că riscul unei Europe cu două viteze - zona euro, nucleul dur, şi zona periferică - este destul de serios şi este nevoie ca Europa să nu se rupă pe graniţa imaginară a zonei euro.

Baconschi a subliniat că este nevoie de solidaritate, de politică de coeziune, care ar putea reduce decalajul faţă de noii membri, pentru a realiza convergenţa, precum şi de o politică de lărgire neîntreruptă.

Deși printre efectele crizei economice asupra României s-au enumerat scăderea PIB-ului şi micşorarea producţiei industriale, Baconschi a precizat că, 'datorită măsurilor adoptate de actualul guvern de la Bucureşti, situaţia macroeconomică s-a stabilizat'.

Ministrul a adăugat că se întrevede chiar o perspectivă mai optimistă pentru anul viitor, în condițiile în care inflaţia este sub control şi se constată o uşoară creştere a economiei.

De asemenea, Baconschi şi-a exprimat speranţa ca anul viitor România să adere la Schengen și iasă din impasul existent. 

În privința relaţiilor cu Rusia, ministrul a afirmat că acestea se îmbunătăţesc şi că există deschidere de ambele părţi, precum şi o răspundere care nu ţine numai de împrejurări.

'De-a lungul timpului am avut relaţii bune, n-au fost numai neînţelegeri. Ca atare, trebuie să concepem în mod responsabil, pe baza unor interese reciproce, un viitor comun în regiune', a declarat acesta, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-17

TAGURI: Baconschi, EuropaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image