2016-10-25 06:21

ULTIMA ORA


Banca Mondială: Criza alimentară globală continuă

 |  07:12
Banca Mondială: Criza alimentară globală continuă

Preşedintele Băncii Mondiale(BM), Robert Zoellick, a avertizat, marţi, că liderii celor mai importante economii ale lumii trebuie să fie în continuare atenţi la riscurile securității alimentare globale.

'Criza alimentară este departe de a se fi încheiat (…) Preţurile sunt în continuare volatile şi milioane de oameni din întreaga lume încă suferă de pe urma acestei crize', a declarat Zoellick cu două zile înaintea începerii summit-ului G20 de la Cannes. Indicele preţurilor produselor alimentare a scăzut cu 5 procente faţă de luna februarie 2011, dar rămâne cu 19 procente deasupra nivelului din luna septembrie 2010, potrivit ultimei ediţii a Observatorului Preţurilor Produselor Alimentare (Food Price Watch) publicat marţi de Banca Mondială.

'Milioane de oameni din întreaga lume trebuie să facă faţă în fiecare zi foametei şi malnutriţiei. La Cannes, summit-ul G20 poate şi trebuie să ia măsuri pentru a sprijini aceşti oameni', a afirmat preşedintele BM.

Acesta a dat asigurări că se depun eforturi pentru prevenirea riscurilor legate de volatilitatea preţurilor produselor alimentare şi pentru combaterea cauzelor crizei. O serie de măsuri destinate contracarării crizei alimentare şi iniţierea unor acţiuni concrete pentru coordonarea politicilor şi transparenţei pieţelor sunt aşteptate de la liderii statelor din G20, care se reunesc joi şi vineri la Cannes, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-15

TAGURI: Banca Mondială, criză, alimenteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

MAI: Alimentele scoase de la Rezervele de Stat au ajuns în localitățile afectate de inundaţii din Galați Ministerul de Interne (MAI) a anunţat vineri, într-un comunicat de presă, că alimentele scoase... 14 Oct 2016 | (0)
România - Kazahstan, doar o remiză albă Nationala Romaniei a obtinut doar o remiza, scor 0-0, in deplasarea din Kazahstan, din etapa a... 11 Oct 2016 | (0)