2017-01-19 11:17

ULTIMA ORA


Băncile franceze, retrogradate de Moody's

 |  11:06
Băncile franceze, retrogradate de Moody's

Datorită expunerii la situația financiară din Grecia, agenţia de evaluare Moody's a retrogradat ratingurile de credit ale băncilor franceze Credit Agricole şi Societe Generale.

Moody's a scăzut cu o treaptă, ratingul pentru depozite şi datorii al Societe Generale de la 'Aa2' la 'Aa3', iar în cazul Credit Agricole, calificativul acordat pentru stabilitatea financiară a fost retrogradat cu o treaptă, de la 'C plus' la 'C',  ratingul pentru depozite şi datorii fiind, de asemenea, scăzut de la 'Aa1' la 'Aa2'.

Băncile franceze sunt cele mai expuse pe datoria de stat a Greciei, deţinând obligaţiuni de 9 miliarde euro vulnerabile la orice restructurare. În prima linie se află Credit Agricole, Societe Generale si BNP Paribas. Deși profitabilitatea şi capitalul BNP Paribas furnizează un tampon adecvat pentru a sprijini expunerea la Grecia, Portugalia şi Irlanda, Moody's are în vedere o posibilă retrogradare a băncii.

Datorită crizei datoriei greceşti şi evoluției temerilor privind o posibilă intrare a statului elen în incapacitate de plată, premierul grec, Giorgos Papandreou, va susţine miercuri o teleconferinţă alături de preşedintele francez Nicolas Sarkozy şi cancelarul german Angela Merkel, potrivit Agerpres.

Acţiunile bancilor franceze contiunuă să se deprecieze tot mai puternic, iar retrogradarea decisă de Moody’s alimentează acestă scădere.

Scăderea ratingului vine după ce, marți, a circulat ideea că băncile franceze nu mai pot să se împrumute în dolari. Şeful Societe Generale, Frederic Oudea, a replicat că situaţia financiară a băncii este solidă și că deţine mijloacele de finanţare a activităţilor, iar expunerea la obligaţiunile suverane europene nu reprezintă un risc, informează .


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-01

TAGURI: Societe Generale, Moody's, Credit Agricole, retrogradareComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image