2017-01-20 06:01

ULTIMA ORA


Banii pentru Institutul C.C. Iliescu ajung până pe 7 noiembrie

 |  14:36
Banii pentru Institutul C.C. Iliescu ajung până pe 7 noiembrie

Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. dr. C.C.Iliescu” anunţă că nu mai poate asigura asistenţa medicală de specialitate în cardiologie, chirurgie cardiovasculară şi anestezie decât pentru şapte zile, mai precis până luni, 7 noiembrie. “Această situaţie a apărut din cauza faptului că în contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB) şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS) nu sunt prevăzute niciun fel de sume în bugetul lunilor noiembrie şi decembrie, destinate achiziţionării de medicamente, materiale sanitare şi consumabile uzuale, reactivi, utilităţi.

Spre exemplu, pentru luna noiembrie sunt prevăzute doar fonduri care acoperă cheltuielile cu salariile, iar pentru luna decembrie, bugetul total aprobat al instituţiei este de 87 de lei', a precizat managerul instituţiei, conf. dr. Şerban Bubenek. Acesta mai arată că deşi de la semnarea cu mare întârziere a contractului cu CASMB şi CNAS, la 30 iunie 2011, s-a semnalat în repetate rânduri necesitatea suplimentării fondurilor pentru spitale, rezultatul a fost doar “schimbarea regulilor în timpul jocului, adică modificarea de două ori în cinci luni a practicilor de codificare şi nicidecum ameliorarea finanţării pe baze reale obiective”.

Bubenek a mai spus că situaţia în care se găseşte institutul nu este singulară, “dacă ar fi aşa ar fi grav, deoarece s-ar pune problema finanţării preferenţiale pe criterii netransparente” şi solicită rezolvarea cu maximă prioritate a acestei probleme de interes naţional. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image