2017-01-18 08:28

ULTIMA ORA


Barack Obama promulgă legea asigurărilor de sănătate pentru salvatorii de la 11 septembrie 2001

 |  13:36
Barack Obama promulgă legea asigurărilor de sănătate pentru salvatorii de la 11 septembrie 2001

PreşedinteleStatelor Unite, Barack Obama, a promulgat duminică legea privind furnizareaunei asigurări de sănătate salvatorilor şi voluntarilor de la 11 septembrie2001, atinşi de boli legate de atentate, a anunţat Casa Albă.

"Preşedintelea semnat" această lege, a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Obama,Robert Gibbs, într-un comunicat. Preşedintele a efectuat această formalitatefără nicio ceremonie formală, în casa din Hawaii (Pacific), în care a petrecutsărbătorile de la sfârşitul anului.

"Nuvom uita niciodată curajul de care au dat dovadă pompierii, poliţiştii şisalvatorii care şi-au riscat vieţile pentru a le salva pe cele alealtora", a declarat Obama, apreciind, într-un comunicat, că acest textconstituie "o măsură foarte importantă pentru cei care continuă să suferede sechelele fizice produse de aceste atentate".

La22 decembrie, cu puţin timp înainte de a pleca în vacanţă, după nouă ani de laatentatele în care au fost ucise aproape 3.000 de persoane, Senatul şi CameraReprezentanţilor au adoptat acest text.

Republicanii,care deţin o majoritate de blocaj în Senat, au fost, iniţial, reticenţi faţă deadoptarea acestui proiect de lege, dar textul a fost amendat, fiindu-i alocatemai puţine fonduri.

Acestaprevede crearea unui sistem de asigurări de sănătate pentru salvatorii,poliţiştii, pompierii, muncitorii şi voluntarii care au ajutat victimele saucare au participat la curăţarea molozului după atentatele de la World TradeCenter, la 11 septembrie 2001, la New York.

Aproximativ70.000 de persoane sunt înregistrate ca fiind expuse emanaţiilor toxice cauzatede prăbuşirea Turnurilor Gemene.

Acesttext este ultimul proiect de lege adoptat de Camera Reprezentanţilor cu omajoritate democrată. După alegerile de la 2 noiembrie, republicanii vordeţine, de-acum, controlul asupra Camerei inferioare a Congresului.

ÎnSenat, majoritatea democraţilor se reduce de la 58 la 53 de mandate, dintotalul de 100.

Obama,care juca golf cu câţiva prieteni, duminică după-amiaza, pe un teren dinlocalitatea Kailua (20 de kilometri nord-est de capitala Honolulu), unde seaflă şi casa în care stă în timpul vacanţei, urmează să părăsească statul săunatal luni seara şi să ajungă la Washington marţi după-amiaza.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-19Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image