2019-03-23 07:00


Barroso: UE va putea evita recesiunea

 |  11:08
Barroso: UE va putea evita recesiunea

Preşedintele Comisiei Europene(CE), Jose Manuel Barroso, a declarat, luni că Uniunea Europeană(UE) va putea evita intrarea în recesiune şi va depune tot efortul posibil pentru reducerea datoriilor. Acesta a adăugat că se aşteaptă la o creştere economică modestă în Europa.

Preşedintele Comisiei Europene a susținut că moneda euro este încă stabilă și puternică, insă dezvoltarea economică va evolua modest.

„Nu anticipăm o recesiune în Europa. Ultimele estimări ale Comisiei Europene arată că va fi creştere economică ce-i drept modestă. Uniunea Europeană şi moneda euro sunt puternice şi rezistente şi facem tot ce se poate pentru a rezolva problemele bugetare pentru a întări guvernanţa în zona euro şi pentru a consolida reglementările financiare în vederea îmbunătăţirii competitivităţii”, a declarat Barroso, la o întâlnire, în Australia, a statelor din regiunea Pacificului de Sud, informează Agerpres.

Deși vineri, la Atena, reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Centrale Europene şi ai UE au suspendat vizita, iar ministrul grec al Finanţelor, Evangelos Venizelos, a avertizat că o recesiune mai profundă a Greciei va stopa reducerea deficitului, Barroso a subliniat că este prematur să apecieze dacă guvernul elen va avea sau nu capacitatea depășirii acestei situații.

"Vreau să fie foarte clar. Uniunea Europeană şi moneda euro sunt puternice şi rezistente ", a arătat oficialul, după o rundă de discuţii cu premierul australian Julia Gillard, potrivit . În trimestrul al doilea al acestui an, Uniunea Europeană şi zona euro au înregistrat o creştere economică de 1,7% în ritm anual, iar pentru întregul an 2011 UE estimează o creştere economică de 1,6% în zona euro

Suspiciunea asupra unei posibile extinderi a crizei datoriilor de stat către Italia şi Spania, ca și posibilitatea întârzierii următoarei tranşe din împrumutul extern către Grecia  încă mențin investitorii în incertitudine.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-03-19

TAGURI: Barosso, UE, recesiune, euro
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...