2017-01-19 13:35

ULTIMA ORA


Băsescu: Această vizită în SUA va rămâne în istoria României

 |  23:52
Băsescu: Această vizită în SUA va rămâne în istoria României

Preşedintele Traian Băsescu le-a mărturisit marţi membrilor grupului românesc din Congresul american că această vizită pe care o efectuează în Statele Unite ale Americii va rămâne cu siguranţă în istoria României.

"Trebuie să spun că sunt pentru a treia oară în vizită în SUA şi, cu siguranţă, această vizită va rămâne în istoria României. Este momentul în care am semnat înţelegerea pentru sistemul antirachetă, România şi SUA vor avea un parteneriat strategic. De asemenea, am agreat Declaraţia privind Parteneriatul Strategic. Este un document politic extrem de important care ne va ghida relaţiile în următoarele decade şi cred că acest lucru reprezintă o nouă etapă a relaţiilor noastre bilaterale", a declarat Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu efectuează marţi o vizită de lucru în SUA, prilej cu care a avut întrevederi cu preşedintele american, Barack Obama, cu vicepreşedintele american Joe Biden şi cu directorul CIA, David A. Petraeus. După vizita făcută la sediul Congresului SUA şeful statului se va deplasa la Pentagon, unde va avea o întrevedere cu secretarul Apărării Leon Panetta, informează Agerpres..

La sfârşitul vizitei, preşedintele Băsescu se va întâlni şi cu membri ai comunităţii româneşti din SUA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-06-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image