2017-01-16 23:47

ULTIMA ORA


Băsescu acuză incompetenţa funcţionarilor

 |  07:08
Băsescu acuză incompetenţa funcţionarilor

Preşedintele Traian Băsescu i-a transmis marţi ministrului pentru Afaceri Europene, Leonard Orban, după depunerea jurământului de învestitură, că suferinţa în procesul de absorbţie a fondurilor europene a fost "incompetenţa funcţionarilor" și că are posibilitatea de a face o selecţie a personalului din instituţia pe care o conduce.

"Şi, ca să nu existe emoţii, să ne trezim cu foarte multe cereri de angajare: ministerul preia structuri existente, preia Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale (ACIS) şi Departamentul Afacerilor Europene (DAE). Aceasta va fi structura, osatura ministerului, fără alte angajări. Dar, odată cu angajarea, cred că domnul ministru va trebui să treacă la un proces de selecţie foarte bun. Cei care se plâng toată ziua cum bieţii funcţionari publici sunt daţi afară - şi o spun cu oarecare îngrijorare - niciodată nu au curajul şi onestitatea să spună cât rău au făcut şi fac domnii funcţionari publici ori că sunt incompetenţi şi nu-şi recunosc incompetenţa încercând să-şi găsească alt loc de muncă, ori că sunt corupţi. Cel mai uşor este să spargi totul în capul ministrului. Şi asta ţine de incorectitudinea patologică aproape pe care o avem în transmiterea mesajelor publice", a declarat Traian Băsescu.

Președintele i-a explicat lui Leonard Orban că poate face o selecție a personalului din minister pe criterii de performanță și dacă va avea nevoie de "oameni competenţi" va găsi înţelegere în Guvern.

"Pentru că, dacă am suferit de ceva în procesul de absorbţie a fondurilor europene, această suferinţă s-a numit incompetenţa funcţionarilor. Vreau să fiu foarte clar: nu ministrul trebuie să ştie proceduri, nu ministrul ia şi frunzăreşte dosarul, sunt funcţionari angajaţi pentru acest lucru. Incompetenţa pe de-o parte şi tergiversarea dosarelor până când îl vizitează primarul sau beneficiarul fondului pe domnul funcţionar, că altfel primarii se duc pe capul miniştrilor să li se dea, iar funcţionarul nu dă doi bani", a adăugat Băsescu acuzând incompetenţa și lipsa de responsabilitate a funcţionarilor, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-20

TAGURI: Băsescu, Leonard Orban, funcționariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image