2017-01-16 19:22

ULTIMA ORA


Băsescu, către ambasadori: Pentru România, aderarea la Schengen rămâne un obiectiv major

 |  11:50
Băsescu, către ambasadori: Pentru România, aderarea la Schengen rămâne un obiectiv major

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-o întâlnire cu membriicorpului diplomatic, că aderarea la spaţiul Schengen rămâne un obiectiv majorpentru anul acesta. Băsescu a dat asigurări că România şi-a îndeplinitobligaţiile şi a spus că ţara noastră nu poate fi tratată în moddiscriminatoriu, transmite Realitatea.net.

Imaginea1/1

"2011 ne propunem să fie, în politica externă, anul românilor",a spus Băsescu, precizând că liniile de forţă ale diplomaţiei române în 2011vor fi, printre altele, libera circulaţie şi liberalizarea acccesului pepiaţa europenă a muncii. Preşedintele a precizat că aceste obiective nu pot firealizate cu eforturi iozolate, ci prin cooperare cu ţările membre UE.

"PentruRomânia, aderarea la spaţioul Schengen în 2011 rămâne un obiectiv major",a subliniat Traian Băsescu.

"Într-ounine de state democratice, cum este UE, regulile stabilite unanim prinreprezentanţii ei, trebuie respectate", a mai spus Băsescu. Acesta a datasigurări că România şi-a îndeplinit şi îşi îndeplineşte obligaţiile şi că estepreocupată de asigurarea frontierelor ţării, la fel ca toate celelalte statemembre.

"Românianu poate fi tratată în mod discriminatoriu. Principiul liberei circulaţii nupoate fi aplicat restrictiv, pe criterii etnice", a mai spus TraianBăsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image