2019-01-23 18:23


Băsescu cere amânarea alegerilor pentru preşedintele şi vicepreşedintele CSM!

 |  12:42
Băsescu cere amânarea alegerilor pentru preşedintele şi vicepreşedintele CSM!

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, miercuri, la sediul CSM, că îi roagă pe magistraţisă amâne alegerea preşedintelui şi vicepreşedintelui CSM până pe data de 20,după promunţarea CC.

Lafel cum eu nu pot promulga o lege atât timp cât nu se pronunţă CC, nicidumneavoastră nu puteţi călca în picioare Curtea. În ce situaţie ar fi pusCSM-ul să vie invalidată hotărârea Senatului şi dumneavoastră să fiţi cualegerile făcute? Eu am făcut doar o sugesie. Ştiu că de regulă nu poate filuată în consideraţie dacă nu are temei legal. Orice act al Parlamentuluiatacat la CC îngheaţă până la pronunţarea CC. Dumneavoastră puteţi fi deasupraCurţii, aţi mai făcut-o.

Înmomentul de faţă evaluarea celor care vor întocmi raportul de ţară este că vomavea un CSM lipsit de credibilitate ca urmare a modului cum au avut localegerile. Aşa cum eu aştept deciziile CC înainete de promulgare, vă rog săamânaţi alegerea preşedintelui şi vicepreşedintelui CSM până pe data de 20,după promunţarea CC. Acest lucru ar avea ca efect consolidarea CSM-ului. Credcă ar trebui gândit care e soluţia cea mai corectă pentru instituţie.

Mise pare o apropiere de blocarea legii micii reforme, şi ea pare a fi generatăde standardul pe care l-am stabilit cu volumul optim de activitate. Să incercănsă valorificăm tot ce avem legislativ în favoarea creşterii eficienţeisistemului juridic românesc.

Dacăfacem strategii fără să le punem în aplicare nu ştiu unde o să ajungem. Am şiun exemplu: Parchetul General are 550 de procurori, iar parchetele de pe lângăCurţile de Apel au toate la un loc 260 de procurori. PIramida e inversată înjustiţia noastră. Eu nu sunt perfect, ştiu că numai judecătorii şi procuroriisunt perfecţi, dar îmi spun nişte păreri.

99%din magistraţii români au calificativul "foarte bine".

Nupoate preexista răspundere penală. Cred că nu este decât o soluţie de blocare aîmbunătăţirii legii 330/2004. Rugămintea mea este să reevaluaţi poziţia CSMfată de preexistenţa răspunderii penale.

Trebuiesă se facă o evaluare corectă a managementului parchetelor şi instanţelor.

CSMa aprobat planul de formare profesională a magistraţilor. Trebuie să existe oevaluare a eficienţei acestor programe. Trebuie găsite formule mai transparentede promovare la ICCJ.

Dinpăcate MCV-ul a fost anexat ca o condiţie de acces în Schengen. Eu îmi asumresponsabilitatea politică a întrâzierii accesului României în spaţiulSchengen.

Trebuiesă consolidăm efortul de explicare a modului în care funcţionează sistemnulnostru judiciar.

Uneleobservaţii sunt corecte, altele poate puţin exagerate.

Suntfoarte multe dosare de mare corupţie care au început să fie trimise cătreinstanţe din 2005. Într-un sistem de justiţie ca al nostru, nu se poate spunecă sunt întârzieri prea mari.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-11-11
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...