2017-01-23 14:56


Băsescu: Cred că perioada de criză se va întinde pe termen mediu - 2, 3, 4 ani

 |  23:21
Băsescu: Cred că perioada de criză se va întinde pe termen mediu - 2, 3, 4 ani

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că România trebuie să-şi exploateze resursele pentru a crea locuri de muncă şi pentru a ajuta trecerea mai uşoară peste perioada de criză, care, opinează el, se va întinde pe termen mediu, respectiv "2, 3, 4 ani", potrivit Mediafax.

"Am cerut Guvernului, să-şi asume răspunderea nu numai cu acest proiect (Roşia Montană - n.r.). Nu discutăm numai de Roşia Montană. Am cerut curaj să ia decizii pentru deschideri de exploatări aur, argint, cupru… Nu numai la Roşia Montană, nu numai acolo este aur… Mai sunt cel puţin încă două zone cu prezenţă mulţumitoare a aurului… Cuprul la Roşia Poieni, trebuie reluată exploatarea. Trebuie reluate în forţă exploatările de uranium, prospecţiunile şi exploatările de ţiţei. Avem resurse, trebuie exploatate pentru crearea locurilor de muncă şi pentru a ne ajuta să trecem mai uşor perioada de criză, care eu cred că se va întinde pe termen mediu - 2, 3, 4 ani", a declarat Băsescu la TVR 1.

El a afirmat că soluţii există, dar că guvernanţii nu iau decizii.

"Problema este cum să ia decizii cu Oltchimul. Faceţi ceva! Nimeni nu are curaj să ia decizii. O pasăm, mai facem un studiu, mai facem o analiză, mai căutăm un partener… Rompetrolul - trebuie clarificată problema Rompetrol cu datoriile faţă de stat. Nimeni nu ia decizii, că, vezi Doamne, nu mai putem lua 580 milioane…, că a scăzut preţul acţiunilor… Măi fraţilor, vedeţi cât se poate lua, trageţi o concluzie cu investitorul kazah, închideţi subiectul, pentru că-i ţineţi şi pe ei în dificultate. Nu-şi pot lansa programele de investiţii, nici voi nu rezolvaţi problema şi există riscul să luaţi cât mai puţin. Adică nu vreau să se mai repete povestea cu certificatele CO2, unde atâta le-a fost frică de decizie, până când am ajuns să nu mai avem dreptul să le tranzacţionăm", a conchis şeful statului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image