2017-01-22 20:28


Băsescu despre vameşii cercetaţi: Au şansa să facă mai puţină puşcărie sau deloc dacă spun cui au dat banii

 |  16:23
Băsescu despre vameşii cercetaţi: Au şansa să facă mai puţină puşcărie sau deloc dacă spun cui au dat banii

Preşedintele TraianBăsescu a declarat, joi, la RRA, că persoanele cercetate în cazul mitei dinvămi au şansa să facă mai puţină puşcărie sau chiar deloc dacă vor spune cui audat bani, "cu nume şi prenume".

"Auşansa de a face mai puţină puşcărie, dacă vor face, sau să nu facă închisoare,dacă spun cui au dat banii, dar cu nume şi prenume", a susţinut TraianBăsescu.

Răspunzândunei întrebări referitoare la informaţiile privind faptul că o parte din mităajungea la un partid, şeful statului declarase anterior că "este în modcategoric un joc politic din mai multe motive".

Ela precizat că informaţia respectivă, care apare într-un rechizitoriu, nu este aprocurorului, ci a inculpatului. "Este afirmaţia omului de afaceri. Eltrebuia să spună cărui om trebuia să ducă banii, altfel este un joc politic decea mai joasă speţă", a adăugat Traian Băsescu.

Preşedintelea menţionat că omul de afaceri respectiv spune că banii se duceau "lapartid". Băsescu a adăugat însă că "partidul este mare" şi că"trebuie să existe o mână care ia banii".

ProcuroriiDNA care anchetează dosarul mitei de la Vama Halmeu au susţinut în faţainstanţei care a decis arestarea a trei persoane în acest dosar că mita a fostluată "în numele şi pentru un partid politic şi un şef deinstituţie", afirmă surse judiciare citate de corespondentul MEDIAFAX.

Potrivitsurselor citate, în încheierea Tribunalului Satu Mare din 4 februarie, princare s-a dispus arestarea celor trei învinuiţi în dosarul mitei de la VamaHalmeu, se arată că procurorul de caz a susţinut în faţa instanţei că"solicitarea unor sume atât de mari, respectiv 130.000 de euro şi 300.000de euro, în numele şi pentru un partid politic, şi un şef de instituţie, lăsândsă se înţeleagă că delegarea şi numirea într-o funcţie publică se face doar pecriterii politice şi nu de competenţă, este de asemenea în măsură să provoaceîn rândul opiniei publice un sentiment de insecuritate şi neîncredere îninstituţiile statului".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image