2018-12-11 08:52


Băsescu: „E timpul să ne exploatăm aurul, argintul şi cuprul”

 |  17:47
Băsescu: „E timpul să ne exploatăm aurul, argintul şi cuprul”

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la finalul vizitei efectuate la Roşia Montană că a venit timpul ca România să-şi exploateze aurul, cuprul şi argintul cu mijloace tehnologice moderne, informează Agerpres.

Şeful statului a precizat că preţurile metalelor preţioase pot permite exploatarea acestora fără subvenţii. „Înainte şi cuprul se exploata fără subvenţie”, a precizat Băsescu, care a subliniat că chiar crede în proiectul de la Roşia Montană, însă „nu mai intens decât până acum”. Preşedintele a scos în evidenţă posibilitatea folosirii noilor tehnologii în cazul exploatărilor autohtone, vorbind despre exploatarea de cupru de la Roşia Poeni: „Au ajuns să facă foiţă de cupru din lacul de decantare, din reziduuri au ajuns să scoată cupru. Deci şi în România aceste industrii trebuie să revină şi trebuie să revină utilizând ultimele tehnologii. Ce este foarte important, dincolo de faptul că aceste metale, fie că e vorba de aur, argint sau de cupru, au dobândit altă valoare decât înainte, mai este o mină de aur în astfel de activităţi şi mina de aur sunt locurile de muncă”.

Preşedintele a răspuns şi zvonurile care îl acuză de susţinerea proiectului de la Roşia Montană în interesul unei corporaţii. „Am mai auzit şi ideea că susţin proiectul unei corporaţii. Nu, susţin un proiect al României, la fel cum am fost acum două săptămâni şi am susţinut ce trebuie făcut pentru Şantierul Naval Mangalia, la fel cum susţin că trebuie să rezolvăm Rompetrolul. Sunt lucruri care trebuie făcute pentru că, în primul rând, creează locuri de muncă şi dezvoltare pentru România”, a precizat şeful statului.

Preşedintele s-a referit şi la întâlnirea pe care a avut-o la sediul Primăriei din Roşia Montană atât cu susţinători, cât şi cu opozanţi ai proiectului. 'Sunt puncte de vedere şi trebuie respectate punctele de vedere ale tuturor. În acelaşi timp, trebuie privit la interesul general. Dar şi cei care au alt punct de vedere trebuie ascultaţi şi, pe cât posibil, convinşi. Eu îmi fac datoria să mă conving şi, dacă vreţi, să vin aici pentru că e un proiect greu şi foarte controversat, să vin aici să încerc să contribui la clarificarea realităţii de la Roşia Montană', a subliniat Traian Băsescu. În opinia şefului statului, ar fi o greşeală ca România să nu înceapă astfel de proiecte., a spus Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...