2017-01-22 03:53

ULTIMA ORA


Băsescu face declarații pentru prima dată de la începerea protestelor

 |  11:38
Băsescu face declarații pentru prima dată de la începerea protestelor

Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte, joi, cu şefii misiunilor diplomatice străine acreditate în România. Întrevederea de la Cotroceni are loc pe fundalul protestelor din ultima perioadă.

La întâlnirea de anul trecut cu ambasadorii, Traian Băsescu subliniat că România va urmări cu precădere acele obiective de politică externă care au consecinţe directe şi practice asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor și că autorităţile de la Bucureşti îşi propun ca 2011 să fie anul românilor. 'Libera circulaţie, liberalizarea accesului pe piaţa europeană a muncii, consolidarea identităţii etnice, culturale, lingvistice, spirituale şi, în general, întărirea legăturii cu ţara a românilor, oriunde s-ar afla ei, vor fi liniile de forţă ale diplomaţiei române în 2011', anunța atunci șeful statului. Ambasadorul Marocului, Faouz El Achchabi, cel al Republicii Peru, Jose Antonio Arrospide del Busto, precum şi cel al Australiei, John Jerome Griffin, îşi vor prezenta joi scrisorile de acreditare, potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Prezidenţială. La încheierea mandatului în ţara noastră, ambasadorul Franţei, Henri Paul, şi cel al Irlandei, John Morahan, vor fi primiţi de şeful statului în vizita de rămas-bun, potrivit Agerpres.

Potrivit președintelui, anul 2011 a fost unul dificil, în care crizele economică, financiară, umanitară şi uneori politică au pus din nou la încercare guvernele şi populaţia lumii. Acesta a subliniat că pe măsura adâncirii crizei în Europa, viitorul constă în adâncirea uniunii, iar principala lecţie învăţată e că o atitudine responsabilă în plan politic şi economic constitue o premisă fundamentală împotriva crizelor.

România a continuat reformele constituţionale în faţa instabilităţilor, iar economia românească a evoluat peste aşteptările multora. În ceea ce priveşte PIB-ul destinat investiţiilor, în 2010 şi 2011, România s-a situat în topul ţărilor europene.

Traian Băsescu a precizat că va fi continuată reforma companiilor de stat şi va fi finalizată legea sănătăţii, iar prioritatea pe linia reformelor se va menţine şi în 2012. Este așteptată intrarea în vigoare în iunie a Codului de procedură civilă și se ia în calcul o eventuală reformă administrativă a ţării, dacă vor permite condiţiile politice, a declarat președintele, potrivit realitatea.net.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-03-13

TAGURI: proteste, Băsescu, Cotroceni, declarațiiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANTIDOBIBOK
19 Ian 2012

Cine-l asculta!!.Am schimbat canalul cand a inceput chestia aia cu ambasadorii(cum fac de altfel,de cate ori apare mecla bishnitzarului de la TroCoceni pe sticla)

Adauga un comentariu

Random image