2018-12-14 01:12


Băsescu îi propune lui Berlusconi ca România să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni

 |  13:30
Băsescu îi propune lui Berlusconi ca România să găzduiască 200 de imigranţi tunisieni

Preşedintele României, Traian Băsescu, i-a telefonatpremierului italian, Silvio Berlusconi, pentru a exprima disponibilitateaRomâniei de a găzdui 200 de imigranţi tunisieni, conform unui comunicatpublicat miercuri pe site-ul Guvernului italian.

" În cursul convorbiriitelefonice cordiale, preşedintele român, exprimând apropierea ţării sale deItalia în ceea ce priveşte criza legată de afluxul masiv de imigranţi din NordulAfricii, i-a oferit preşedintelui (Consiliului de miniştri italian - n.red.)găzduirea în România a 200 de imigranţi tunisieni, ca gest simbolic desolidaritate concretă ", se arată în comunicatulGuvernului de la Roma.

Înreplică, Berlusconi şi-a exprimat aprecierea pentru "acest gest simbolic,dar de mare prietenie şi solidaritate europeană din partea Guvernului şipoporului român".

Confruntatăcu un val de imigranţi veniţi din Tunisia după înlăturarea regimului condus depreşedintele Zine El Abidine Ben Ali, Italia a făcut apel în repetate rândurila solidaritatea europeană pentru a face faţă crizei. La începutul luniiaprilie, Ministerul de Interne italian a anunţat că va acorda permise de sejurtemporar pentru imigranţii tunisieni, în baza unui acord preliminar încheiat cuautorităţile de la Tunis.

Deciziaitaliană privind acordarea permiselor de sejur temporar a provocat tensiuni îninteriorul UE, Franţa, Germania şi Austria anunţând că nu le vor permiteacestora accesul pe teritoriul lor.

Dela începutul anului, în Italia au ajuns cel puţin 20.000 de tunisieni.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-27
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...