2017-01-17 21:35

ULTIMA ORA


Băsescu: Îmi asum, ca şef de stat, eşecul neaderării la Schengen

 |  22:29
Băsescu: Îmi asum, ca şef de stat, eşecul neaderării la Schengen

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că îşi asumă, ca şef de stat, eşecul neaderării la Schengen, la fel cum îşi asumă nerezolvarea problemelor din Justiţie, deşi nu îi poate atinge pe cei din domeniu "nici cu o floare".

"Pe plan intern, eu îmi asum eşecul neaderării la Schengen. Toate instituţiile şi-au făcut treaba, rapoartele arată că tehnic au fost respectate condiţiile", a spus Băsescu la B1TV.

El a ţinut să sublinieze că au fost state care au spus că este inadmisibil că nu se respectă, date fiind poziţiile Olandei şi Finlandei, tratatul de aderare a României la UE, informează Mediafax.

El a precizat că partea română ştia că există o poziţie a Olandei faţă de aderarea la Schengen.

"Am acordat toată atenţia acestei probleme. Nu am reuşim să-i convingem, deşi Predoiu a lăsat o impresie bună în Parlamentul olandez. Dar ce poate face diplomaţia când Guvernul constată că ţiganii cerşesc în Finlanda agresiv, acolo e reacţia unei opinii publice", a spus Băsescu.

Decizia privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen se amână pentru o dată neprecizată, după ce preşedinţia poloneză a UE nu a supus votului Consiliului JAI de joi acest subiect.

Preşedinţia poloneză a UE a anunţat că două state au făcut imposibilă adoptarea unei decizii privind Schengen, arătând că România şi Bulgaria au primit promisiunea, la data aderării la UE, că dacă îndeplinesc condiţiile necesare vor fi admise în Schengen, însă "promisiunea a fost încălcată".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-03Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image