2017-01-21 15:26

ULTIMA ORA


Băsescu, impresionat că noul Cod Civil i-a găsit pregătiţi pe notari

 |  13:02
Băsescu, impresionat că noul Cod Civil i-a găsit pregătiţi pe notari

Faptul că intrarea în vigoare a noului Cod Civil i-a găsit "pregătiţi" pe notari şi nu a generat "convulsii" în rândul acestora, l-a impresionat pe preşedintele Traian Băsescu.

La inaugurarea noului Centru de Conferinţe al Notariatului Român 'Auditorium Pallady', președintele a subliniat importanţa pe care o acordă notarilor, adăugând că aceasta a fost consolidată şi de noua legislaţie. 

"Aş spune că noul Cod Civil a transferat către dumneavoastră responsabilităţi pe care niciodată o categorie profesională nu le-a avut în România. Ce m-a impresionat, că intrarea în vigoare a noului Cod Civil nu a generat convulsii, v-a găsit pregătiţi şi gata să acţionaţi pentru punerea în practică a noilor responsabilităţi care vă reveneau, atât prin Legea micii reforme, cât şi prin noul Cod Civil", a declarat șeful statului.

Notarului îi revine rolul de a fi şi "un educator în spiritul legii", potrivit lui Traian Băsescu, mai ales că nu toţi oamenii pot fi buni cunoscători ai Codul Civil.

"Vreau să vă spun că sunt extrem de conştient de faptul că în momentul de faţă gestionaţi un nou Cod Civil care, în opinia mea, după Constituţie, este a doua legislaţie ca importanţă din România. Şi faptul că aţi început să gestionaţi fără probleme noul Cod Civil pentru mine este un lucru care mă îndeamnă la şi mai multă atenţie şi respect pentru meseria dumneavoastră", a subliniat președintele.  Fiindcă de foarte puţine ori a văzut colectivităţi de peste două mii de persoane care să contribuie financiar pentru realizarea unui edificiu ca noul centru de conferinţe, Traian Băsescu a lăudat efortul depus de notari pentru o asemenea realizare. 

"De puţine ori vezi atâta determinare la colectivităţi atât de mici, să-şi sacrifice din propriile venituri, pentru a întoarce societăţii, aş spune, extrem de mult, pentru că a trecut vremea în care erau marile dezbateri cu câştigurile notarilor. Ştiu că această contribuţie de 5% a însemnat un sacrificiu pentru dumneavoastră, dar aţi făcut-o, nu v-aţi mulţumit doar să predaţi în mod onest statului ceea ce i se cuvenea, dar aţi luat din venitul dumneavoastră şi aţi făcut o asemenea investiţie", a completat președintele, mulţumindu-le notarilor pentru ceea ce fac "pentru România, pentru români şi pentru lege", potrivit Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-20

TAGURI: Cod_Civil, Băsescu, notariComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image