2017-01-22 14:10

ULTIMA ORA


Băsescu: Justiţia nu se poate substitui la nesfârşit Executivului

 |  10:58
Băsescu: Justiţia nu se poate substitui la nesfârşit Executivului

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat, joi, că există semnale venite de la Comisia Europeană cu privire la modul în care se decide "câştigătorii" unor proiecte europene. Potrivit șefului statului justiţia nu se poate substitui la nesfârşit Executivului.

"Aş putea să vă provoc la o discuţie punct cu punct ca un diriginte care se aşează în faţa clasei, dar nu pentru asta am venit. Am venit să vă atenţionez cu privire la un lucru care mie mi se pare grav: ştiţi că există obiceiul celor care pierd licitaţii să se ducă în instanţă. (...) Vreau să ştiţi reacţiile Comisiei Europene în ultima vreme: "Nu puneţi în aplicare aceste hotărâri, noi nu vă mai finanţăm proiectele, în care justiţia a stabilit cine este câştigătorul". Chiar ieri s-a primit o scrisoare legată de o licitaţie pe un tronson de autostradă. Şi justiţia trebuie să înţeleagă că nu se poate substitui la nesfârşit Executivului", a explicat Traian Băsescu.

Șeful statului a făcut această declarație la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei, care are loc la Ministerul Justiţie şi unde participă la invitaţia ministrului de resort, Cătălin Predoiu.  "În mod categoric, modul cum a acţionat justiţia, şi când spun justiţie mă refer la întregul sistem, nu neapărat procurori, judecători sau chiar poliţişti, ne-a ţinut în afara spaţiului Schengen, chiar dacă nedrept. Dar a fost o justificare, pentru un stat în mod deosebit, să aducă în mod real lipsa de încredere cu privire la justiţie", a adăugat Băsescu.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, ministrul de Externe, Teodor Baconschi, ministrul de interne, Traian Igaş, ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă, sunt, de asemenea, prezenți la reuniune, informează Agerpres.

 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-06-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image