2018-12-14 08:06


Băsescu le-a scris lui Geoană şi Anastase

 |  13:44
Băsescu le-a scris lui Geoană şi Anastase

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis, joi, o scrisoare preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, Mircea Geoană şi Roberta Anastase, prin care le cere adoptarea urgentă a proiectului legii privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi legii asistenţei sociale.

“În calitate de preşedinte al României şi de garant al aducerii la îndeplinire a obligaţiilor rezultate din actul aderării României la Uniunea Europeană, alături de Parlament şi în conformitate cu art. 148 alin. (4) din Constituţia României, vă adresez rugămintea de a acorda o atenţie deosebită în adoptarea de către Parlament, cât mai urgent posibil, a următoarelor proiecte de acte normative: Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară; Proiectul legii asistenţei sociale”, se arată în scrisoarea şefului statului, potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Preşedintele atrage atenţia asupra faptului că adoptarea proiectului de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară se înscrie în îndeplinirea de către România a condiţionalităţilor şi recomandărilor prevăzute în ultimul Raport de ţară privind progresele României în domeniul justiţiei şi combaterii corupţiei.

În cazul legii asistenţei sociale, şeful statului spune că aceasta are în vedere îmbunătăţirea eficienţei protecţiei sociale care rămâne o prioritate pentru România. De asemenea, el arată că potrivit înţelegerii pe care România o are cu organismele financiare internaţionale, statul român s-a angajat să adopte această lege pentru a putea intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-11-09
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...