2017-01-21 17:36

ULTIMA ORA


Băsescu lui Igaş: Stai să vedem cu premierul şi după aia...

 |  12:46
Băsescu lui Igaş: Stai să vedem cu premierul şi după aia...

Preşedintele Traian Băsescu i-a spusministrului de Interne, Traian Igaş, marţi, la plecarea de la MAI, "staisă vedem cu premierul şi după aia...", discuţia, care a avut loc în faţainstituţiei, fiind înregistrată de Realitatea TV.

Dupăparticiparea la şedinţa de bilanţ a activităţii MAI pe anul 2010, preşedinteleTraian Băsescu a ieşit din sală însoţit de către ministrul Administraţiei şiInternelor,

Şefulstatului a refuzat să răspundă vreunei întrebări a ziariştilor care îl aşteptaula ieşirea din sală şi şi-a continuat drumul spre ieşirea din clădire, însoţitde Igaş.

În momentul în care s-audespărţit, în faţa instituţiei, Traian Băsescu i-a spus ministrului Igaş:"Stai să vedem cu premierul şi după aia...".

Replicapreşedintelui a fost surprinsă de Realitatea TV într-o înregistrare ambientalăa momentului plecării şefului statului.

Purtătorulde cuvânt al Preşedinţiei ,Valeriu Turcan, a declarat că discuţia pe care şefulstatului a purtat-o cu ministrul de Interne la plecarea de la sediul MAI sereferea la posibilitatea achiziţionării unor elicoptere pentru SMURD, deciziecare trebuie luată împreună cu premierul.

"Referireaera la o decizie de luat împreună cu premierul", a spus Turcan, menţionândcă este vorba despre posibilitatea achiziţionării unor elicoptere pentru SMURD.

Purtătorulde cuvânt al Preşedinţiei a menţionat că în imaginile surprinse de RealitateaTV apare şi Secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor (MAI),Marian Tutilescu, şef al Departamentului Schengen.

Turcan aexplicat că achiziţia elicopterelor ar putea fi făcută din fonduri neutilizatedin facilitatea Schengen, bani returnaţi, în prezent, la buget. Purtătorul decuvânt al Preşedinţiei a explicat că utilizarea acestor bani în scopulachiziţionării de elicoptere este o decizie care trebuie luată împreună cupremierul.

Informaţiiprivind iminenţa demisiei premierului Emil Boc au apărut la începutulsăptămânii trecute, când şeful statului a avut mai multe întâlniri cu lidericentrali ai PDL, cu parlamentarii partidului şi cu şefii organizaţiilorjudeţene. După discuţiile cu parlamentarii partidului, preşedintele Băsescu aprecizat că este necesară recâştigarea încrederii în Guvern şi în coaliţie, darcă dezbaterile pe această temă cu partidele din coaliţie vor continua până dupăCongresul UDMR, programat pentru 26-27 februarie.

O serie dereprezentanţi ai PDL au susţinut necesitatea separării funcţiei de preşedintede partid de cea de premier. Unii dintre aceştia s-au declarat în favoareadesemnării la conducerea Executivului a unui tehnocrat. Aceasta a fost şipropunerea făcută de şeful statului, conform unor surse din partid şi a unorînregistrări audio difuzate de Antena 3 de la întâlnirea lui Băsescu cuparlamentarii PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-08-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image