2017-01-19 11:16

ULTIMA ORA


Băsescu, miniştrilor: Vă cer curaj - dacă nu faceţi ce trebuie, mă voi distanţa de voi

 |  22:19
Băsescu, miniştrilor: Vă cer curaj - dacă nu faceţi ce trebuie, mă voi distanţa de voi

Preşedintele Traian Băsescu le-a spus, luni, miniştrilor că zona în care se pot crea cel mai rapid locuri de muncă este mineritul în exploatările de aur, argint şi cupru, cerându-le acestora curaj şi avertizându-i că, dacă nu fac ce trebuie, se va distanţa de ei, informează Mediafax.

"Eu vă spun aici, că sunteţi toţi, că locul în care ne putem replia cel mai rapid pentru creare de locuri de muncă este mineritul care se adresează exploatărilor de aur, argint şi cupru, metale al căror preţ a crescut mult în ultimii ani. În momentul de faţă, redeschiderea exploatărilor nu mai necesită subvenţii. Vă cer un singur lucru: curaj", le-a spus preşedintele miniştrilor prezenţi la învestitura Sulfinei Barbu.

El a spus că cei care nu au curaj trebuie să plece din Guvern, mai ales pe timp de criză.

"Foarte mulţi spun «Dar de ce să mă leg eu la cap când poate să-mi treacă uşor mandatul, fără să mă chinui, fără să mă întrebe nimeni, fără să mă critice presa?». Vreau să ştiţi că, pe timp de criză, cei care n-au curaj este bine să plece din Guvern.Nu presa face politica ţării şi nu presa trebuie să asigure crearea de locuri de muncă, ci Guvernul", a adăugat el.

Şeful statului a subliniat că, în acest moment, cea mai mare responsabilitate a Guvernului este "să ia decizii în dosarele anulate, dosare care pot genera locuri de muncă".

"Vă asigur, în acelaşi timp, de tot sprijinul meu. Nu voi spune Guvernului «Faceţi!» şi eu să spun: «Eu sunt preşedinte, eu plutesc pe realităţi, faceţi voi şi voi răspunde». Sunt solidar cu voi în faţa românilor, dacă faceţi ce trebuie. Dacă nu faceţi ce trebuie, mă voi distanţa de voi", i-a avertizat preşedintele pe miniştri.

El a repetat ulterior că solicită Guvernului în acest moment crearea de locuri de muncă . "Sigur, o să-mi spuneţi «N-avem prea mulţi bani». Aşa este, dar sunt locuri de muncă ce pot fi create doar prin simpla redeschidere a exploatărilor şi cu un uşor sprijin de retehnologizare la multe din regiile care exploatau la suprafaţă", a adăugat preşedintele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image