2017-01-24 21:25


Băsescu: Ne propunem ca anul 2011 să fie în politica externă "anul românilor"

 |  13:48
Băsescu: Ne propunem ca anul 2011 să fie în politica externă "anul românilor"

PreşedinteleTraian Băsescu a declarat, joi, la întâlnirea cu diplomaţii acreditaţi laBucureşti, că anul 2011 va fi pentru politica externă "anulromânilor", urmărindu-se ca obiective libera circulaţie a cetăţenilor,liberalizarea accesului pe piaţa muncii, întărirea identităţii culturale.

Evocândîmplinirea în acest an a 100 de ani de la naşterea lui Emil Cioran,"reprezentant de seamă al diasporei", şeful statului a anunţat că autorităţilede la Bucureşti îşi propun ca 2011 să fie în politica externă "anulromânilor".

Preşedintelea explicat că acest lucru înseamnă că autorităţile vor urmări acele obiectivede politică externă cu consecinţe asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor. El aprecizat că este vorba despre obiective precum libera circulaţie a cetăţenilor,liberalizarea accesului pe piaţa muncii, întărirea identităţii culturale aromânilor din străinătate.

TraianBăsescu a menţionat că atingerea acestor obiective nu se poate realiza decâtprin cooperare cu celelalte ţări, ceea ce presupune deschidere, consideraţiefaţă de celelalte părţi şi respectarea celor convenite anterior.

Ela subliniat, în acest context, că Uniunea Europeană este un spaţiu allibertăţii de care trebuie să se bucure toţi cetăţenii săi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image