2017-01-17 05:00

ULTIMA ORA


Băsescu: Nu se vor face angajări în sectorul de stat în an electoral

 |  07:10
Băsescu: Nu se vor face angajări în sectorul de stat în an electoral

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că nu trebuie să se gândească nimeni la angajări în sectorul de stat central şi local sau în deconcentrate, în an electoral. Președintele a afirmat că reducerea personalului bugetar se va realiza prin "ieşire naturală", nu printr-o hotărâre administrativă.

"Deci nu discutăm de ieşirea unui val de 120.000 de salariaţi - asta vreau să înţelegeţi - printr-o hotărâre administrativă, ci o ieşire naturală. Unde mai trebuie făcute reduceri administrative se pare că este în zona Ministerului de Interne şi, atenţie!, nu vizează nimeni Poliţia în mod special. Aici este ISU cu foarte mulţi, cu toate rudele lor care nu au fost niciodată la o descarcerare, dar sunt soţii, fraţi, surori, angajaţi pe la toate instituţiile astea, e Jandarmeria, este aparatul logistic, care e foarte puternic dezvoltat la instituţiile astea. Gândiţi-vă că fiecare inspectorat judeţean are la Poliţie logistica lui, la Jandarmerie logistica lui, la ISU logistica lui, ori astea sunt lucruri strigătoare la cer. Nu poţi să plăteşti continuu din taxele cetăţenilor un aparat de stat supradimensionat. Despre asta-i vorba. Iar mesajul principal este să nu se gândească nimeni la angajări în sectorul de stat central şi local sau în deconcentrate, acum, în an electoral. Punct!", a afirmat președintele. 

Potrivit lui Traian Băsescu sunt mai multe zone de reducere a numărului bugetarilor, incluzându-se aici şi administraţie centrală şi locală, măsură fiind obligatorie pentru România, pentru că avem un stat care apasă pe toată populaţia cu cheltuielile.

"Să nu credeţi că salariaţii din administraţia locală trăiesc din altceva decât tot din taxele fiecăruia dintre cetăţeni. Deci, operaţiunea de reducere a cheltuielilor cu personalul vizează şi administraţia locală şi administraţia centrală, dar a existat un singur moment de şoc în mai-iunie anul trecut. După aceea, lucrurile au fost reglementate prin ordonanţă de urgenţă, prin care la fiecare şapte salariaţi care pleacă din sectorul de stat, se poate angaja unul. Cea mai mare parte a celor care pleacă se duc în pensie sau îşi găsesc locuri mai bine plătite în sectorul privat. Acest lucru funcţionează de mai bine de un an, de când nu s-a bruscat, practic, nicio instituţie în afară de Ministerul de Interne, care se pare că a fost bruscat şi prost, că au fost disponibilizaţi destui operativi în detrimentul rudelor şi pilelor", a explicat Băsescu, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-03-08

TAGURI: Băsescu, angajări, electoralComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image