2018-12-15 11:15


Băsescu: Proiectul de la Roşia Montana, blocat din cauza laşităţii politicienilor

 |  15:40
Băsescu: Proiectul de la Roşia Montana, blocat din cauza laşităţii politicienilor

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că proiectul de la Roşia Montana a fost blocat din cauza laşităţii politicienilor în general şi miniştrilor în special şi că el nu este adeptul compromisurilor pentru a fi “mângâiat pe creştet” de ONG-uri sau televiziuni.

“Toate opiniile trebuiesc luate în consideraţie, însă este esenţial ca guverrnele să hotărască ce trebuie, iar ce trebuie este în primul rând să scăpăm de ce vedeţi aici, dacă aţi filma să daţi la televizor ar fi extraordinar, să înţeleagă românii ce dezastru ecologic e acum la Roşia Montana. În al doilea rând, orice ţară care are resurse trebuie să le folosească pentru cetăţenii ei şi, în al treilea rând, o astfel de exploatare crează locuri de muncă. Eu nu sunt adeptul laşităţii decizionale, ştii că de dragul de a fi mângâiat pe creştet de un ONG vocal, de o televiziune mai mult sau mai puţin naţională sau antinaţională poate interveni şi laşitatea. Şi am văzut-o la foarte mulţi oameni politici. Dacă acest proiect stă îngropat din 1997 încoace până acum să ştiţi că unul din motivele serioase este laşitatea oamenilor politici, care n-au vrut să-i doară capul. Dacă ne găsea în plină exploatare creşterea de preţ la aur? Dacă se dădea drumul la proiect în 1997 ne găsea creşterea preţului la aur în plină exploatare”, le-a spus Băsescu jurnaliştilor după ce a vizitat exploatarea minieră din judeţul Alba.

O jurnalistă i-a pus în vedere preşedintelui că, lansând acuzaţii la adresa politicienilor, îl face în acest fel laş şi pe premier. “Nu doamnă, vă fac laşi pe toţi ceilalţi care ştiţi, dar n-aveţi curaj să vă asumaţi, să spuneţi cinstit ce-i aici, toţi ascundeţi realitatea de la Roşia Montana: poluarea şi afectarea gravă a mediului ca urmare a exploatării de către stat. Nu mă refer la premier că nu el a fost ministrul mediului, nu el a fost ministrul Culturii până acum. Premierului trebuie să-i vină nişte miniştri cu soluţiile, dar toţi s-au ferit”, a acuzat Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-10-21

TAGURI: Basescu, politicieni, Rosia Montana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...