2017-01-19 19:27

ULTIMA ORA


Băsescu: România nu este de acord cu autonomia pe criterii etnice

 |  16:12
Băsescu: România nu este de acord cu autonomia pe criterii etnice

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi laAPCE, că România nu este de acord cu autonomia pe criterii etnice, menţionândcă nu doar etnicii au nevoie de autonomie şi s-a întrebat de ce "cecomunităţile de români ar avea mai puţină autonomie în a-şi stabili soartacomunităţii".

"După cum vă este cunoscut şi afirmat detoţi politicienii români, noi nu îmbrăţişăm teoria autonomiei pe criteriietnice. În schimb, după cum aţi observat, dacă urmăriţi România, noi am trecutla un process generalizat de creştere a autonomiei locale", a declaratTraian Băsescu.

Ela făcut această declaraţie în plenul APCE, ca urmare a întrebării unuiparlamentar ungar din Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, pe temaautonomiei teritoriale pe criterii etnice.

Şefulstatului a mai spus că, în momentul de faţă, comunităţile au poliţie locală, căspitalele sunt transferate către administraţia locală, că teatrele şiobiectivele culturale sunt în administrarea autorităţilor locale.

"Noualege a educaţiei ne obligă să transferăm şcolile în administraţie locală. Înplus, conform legii, administraţiile locale, prin decizia lor, taxe locale,deci au resurse financiare locale, la care se adaugă un procent important dintaxele colectate la nivel central şi care sunt disponibilizate pentruadministraţiile locale. Aş spune că acesta este tipul de autonomie pe care noiîl vedem valabil în România dintr-un motiv simplu: nu numai etnicii au nevoiede autonomie. De ce comunităţile de români ar avea mai puţină autonomie în a-şistabili soarta comunităţii. Deci este un proces controlat care a mers pas cupas şi care deja, cred, a ajuns mult mai departe decât în multe ţări ale UE. Acestproces va continua", a conchis Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-07-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image