2017-01-22 05:47

ULTIMA ORA


Băsescu semnează retragerea tilurilor de luptători şi eroi ai Revoluţiei pentru cinci militari USLA

 |  07:58
Băsescu semnează retragerea tilurilor de luptători şi eroi ai Revoluţiei pentru cinci militari USLA

Preşedintele TraianBăsescu a semnat luni decretele pentru retragerea titlurilor de Luptător pentruVictoria Revoluţiei şi Erou - Martir al Revoluţiei Române pentru Adrian Florea,Marin Oană, Eugen Trandafir Cotună, Dumitru Coman, Gheorghe Trosca.

Preşedinţia informează că şeful statului a semnat lunidecretele privind retragerea titlului de Luptător pentru Victoria Revoluţieidin Decembrie 1989 pentru Adrian Florea şi Marin Oană.

De asemenea, preşedintele Băsescu a semnat decretele pentruretragerea titlului de Erou - Martir al Revoluţiei Române din Decembrie 1989pentru Eugen Trandafir Cotună, Dumitru Coman şi Gheorghe Trosca.

Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 a decis, înoctombrie 2010, acordarea avizului pentru înaintarea propunerii de retragere atitlului către Preşedinţia României pentru Gheorghe Trosca, Dumitru Coman,Eugen Trandafir Cotună, în urma unui aviz primit de la CNSAS.

Gheorghe Trosca a fost şef de Stat Major la USLA, iar EugenTrandafir Cotună a fost şeful intervenţiei la aceeaşi unitate.

Eugen Trandafir Cotună şi Gheorghe Trosca au fost omorâţi,pe 22 decembrie 1989 noaptea, în faţa Ministerului Apărării, după un ordin algeneralului Militaru legat de trimiterea de trupe în scopul apărăriiinstituţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-01-27Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image