2016-10-23 19:28

ULTIMA ORA


Băsescu şi Isărescu se întâlnesc la Cotroceni

 |  11:42
Băsescu şi Isărescu se întâlnesc la Cotroceni

În condițiile în care România nu a reușit să se împrumute în dolari pe piaţa americană prin programul de emisiuni MTN (Medium Term Notes), iar Guvernul se pregăteşte pentru aprobarea proiectului de buget pentru anul viitor, preşedintele Traian Băsescu şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, se întâlnesc, marţi dimineaţa, la Palatul Cotroceni.

Premierul Emil Boc nu participă la întrevedere, iar întâlnirea dintre cei doi face parte din cadrul întrevederilor periodice.

Deși România a eşuat în încercarea de a se împrumuta în dolari pe piaţa americană, nu renunţă la emisiunea programată pentru SUA și va reveni atunci când condiţiile vor fi favorabile.

Totodată, cursul leu-euro s-a apropiat în ultimele zile de cotaţia maximă istorică, iar pieţele financiare sunt tensionate.

Pentru promovarea emisiunii de obligaţiuni în dolari, reprezentanţii Ministerului Finanţelor au participat recent la întâlniri cu investitori în Marea Britanie şi SUA.

La jumătatea săptămânii trecute urma să fie lansată o emisiune de obligaţiuni româneşti denomiate în dolari pe piaţa SUA cu o valoare minimă de 500 de milioane de dolari şi un nivel maxim de 2 miliarde de dolari, transmite Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-02

TAGURI: Băsescu, Isărescu, CotroceniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Conversia creditelor în franci elvețieni agită apele în sectorul bancar Aprobarea legii conversiei creditelor în franci elveţieni la cursul istoric a creat rumoare în... 18 Oct 2016 | (0)
Băsescu, despre USR: ”O gogoașă politică, o iluzie” Văzută ca noua vedetă a politicii, echipa din jurul lui Nicușor Dan e catalogată despre ”o... 06 Oct 2016 | (0)