2017-01-21 00:03

ULTIMA ORA


Băsescu: Sunt dispus să discut revenirea la mandatul de patru ani

 |  08:16
Băsescu: Sunt dispus să discut revenirea la mandatul de patru ani

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi seară, că este dispus să discute revenirea la mandatul de patru pentru funcţia de şef al statului prin revizuirea Constituţiei.

„Mie mi se pare foarte mult, de aceea am propus şi sunt dispus să discut într-un proces de revizuire a Constituţiei revenirea la mandatul de patru ani. Gândiţi-vă că zece ani - Constituţia permite să obţii două mandate consecutiv - să intri în acelaşi birou, pentru mine, darămite pentru popor să te suporte zece ani. Este recomandat, spre exemplu, în managementul ştiinţific să nu stai într-o funcţie într-un serviciu mai mult de opt ani. Toate studiile arată că e bine să schimbi locul de muncă”, a explicat Traian Băsescu.

Acesta a subliniat că păstrează în continuare o relaţie foarte bună atât cu PDL, cât şi cu celelalte formaţiuni din coaliţia de guvernământ, precum UDMR sau UNPR, dar acest lucru nu presupune că aceste partide sa accepte toate propunerile sale. „Sunt lucruri, însă, în care partidele au un interes, iar preşedintele de multe ori are o viziune, pentru că preşedintele nu mai poate avea interese, mai ales dacă e la al doilea mandat. Are un punct de vedere. Nu le poţi armoniza întotdeauna şi nimeni nu are dreptul să se supere”, a completat președintele, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-13

TAGURI: Băsescu, Constituție, mandatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image