2018-12-14 16:51


Băsescu: Trebuie să decidem repede dacă vom crea 'Statele Unite ale Europei'

 |  13:48
Băsescu: Trebuie să decidem repede dacă vom crea 'Statele Unite ale Europei'

Uniunea Europeană pierde constant, în ultimii zece ani, în competitivitate în raport cu China şi SUA şi trebuie să decidem în următorii doi-trei ani dacă vom crea sau nu 'Statele Unite ale Europei', a declarat joi preşedintele Traian Băsescu.

'UE pierde constant, în ultimii zece ani, în competitivitate în raport cu China, SUA, cu alte mari puteri economice. Şi când nu ai forţa economică, nu poţi fi nici o forţă militară. Degeaba ataci Libia, că nu câştigi războiul. Iar securitatea este fundamentală, iar securitate nu se poate face decât cu bani, iar banii nu pot fi produşi decât de o economie performantă. Iar o economie fragmentată, cu politici diferite în 27 de state nu ne face competitivi din punct de vedere economic Ne trebuie, ca europeni, performanţă economică, ne trebuie securitate şi aceste două elemente fundamentale nu pot fi făcute decât prin decizii politice fundamentale. Şi repet teza prin care am trecut deja: trebuie să decidem repede, în următorii doi-trei ani, dacă vom crea 'Statele Unite ale Europei' sau nu. Şi subiectul este extrem de delicat şi dificil pentru că trebuie asigurat un leadership formidabil la nivel european, care să convingă cele 27 de naţiuni - 28, că intră şi Croaţia de îndată - că numai prin cedarea masivă de suveranitate Europa mai poate rămâne o mare putere economică şi o putere militară pe măsură, capabilă să asigure securitatea cetăţenilor ei', a declarat preşedintele Băsescu, citat de Agerpres. Şeful statului vorbeşte chiar în aceste momente la tabăra de vară de la Sulina, organizată pentru tinerii români care trăiesc în diaspora.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ROMANII NUV VOR, SI NU TE VOR, CINE MAI ESTI TU S
18 Aug 2011

Nene Traian, tu nu vrei sa intelegi un lucru ca : nu vrem, nu te vrem si nu poti decide numai tu cu gascuta ta de prohabi-clitorisi-francmasoni. Chiar nu vrei sa intelegi?
Random imageUltimele stiri


loading...