2017-01-24 21:25


Belarus eliberează prizonierii politici

 |  07:21
Belarus eliberează prizonierii politici

Ministrul bulgar al afacerilor externe, Nikolai Mladenov, a declarat că președintele belarus Aleksandr Lukasenko “s-a angajat sa elibereze toti prizonierii politici pâna la mijlocul lunii octombrie”. Promisiunea a fost făcută de Lukasenko în timpul unei întâlniri cu ministrul bulgar ce a avut loc la 26 august, la Minsk.

Ministrul bulgar, Nikolai Mladenov,a făcut cunoscut angajamentul lui Lukasenko într-o scrisoare adresata sefului diplomatiei Uniunii Europene, Catherine Ashton, si omologilor sai din tarile UE, conform anunțului de joi a purtatorului de cuvânt al Ministerului bulgar al Afacerilor Externe, Vessela Cerneva.

Purtatorul de cuvânt bulgar a adăugat că în aceasta scrisoare, „Mladenov evoca angajamentele asumate de dl Lukasenko la o reuniune pe 26 august la Minsk. Lukasenko a promis mai ales să ia initiativa unei mese rotunde între guvern, opozitie și sectorul non-guvernamental. El a promis de asemenea să elibereze o parte din prizonierii politici”.

Doua angajamente au fost deja tinute: „Lukasenko a anuntat o masa rotunda si ieri a eliberat patru prizonieri politici”, a adaugat Vessela Cerneva.

„Promisiunea lui cea mai mare este de a elibera pâna la jumatatea lunii octombrie toti prizonierii politici. El a pornit deja pe acest drum”, a subliniat acesta.

Angajamentul lui Lukaşenko  vine după ce câteva sute de persoane au fost arestate în Belarus, în timpul unor proteste faţă de regimul condus de acesta. Circa 400 de persoane au fost arestate, dintre care aproape 200 doar în capitală.

Participanţii la protestele din Belarus din ultima perioadă au găsit o metodă inedită de a-şi exprima dezacordul cu actualul regim: aceştia au ieșit în stradă în număr cât mai mare şi au aplaudat, fără a scanda ceva pentru care să fie acuzaţi. Totuşi, forţele de ordine au intervinit de fiecare dată cu violenţă pentru a-i dispersa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-12

TAGURI: Lukasenko, BelarusComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image