2019-02-22 12:27


Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 253 de morţi, iar 3.115 persoane sunt spitalizate

 |  13:34
Bilanţul epidemiei de holeră din Haiti a ajuns la 253 de morţi, iar 3.115 persoane sunt spitalizate

Epidemia deholeră din Haiti a cauzat moartea a 253 de persoane, dintre care două într-unsat din apropiere de Port-au-Prince, iar alte 3.115 persoane sunt spitalizate,potrivit ultimului bila nţ oficial.

Aceste date,comunicate de directorul general din cadrul Ministerului Sănătăţii Publice,Gabriel Thimote, înregistrează 30 de morţi în plus faţă de ultimul bilanţ,comunicat sâmbătă.

Numărul depersoane spitalizate a crescut într-o măsură mai mică, acestea fiind aproape de3.000 sâmbătă.

Aproximativ20 de persoane suferind de "diaree acută" au fost admise, în ultimeledouă zile, într-un centru de tratare a holerei instalat la Port-au-Prince decătre organizaţia nonguvernamentală Medecins sans Frontiere (MSF), au anunţatduminică surse concordante.

Într-unraport asupra situaţiei bolii, MSF anunţă că a "luat în primire mai mulţipacienţi atinşi de diaree acută" la Port-au-Prince, fără să precizezenumărul acestora. Potrivit unei surse, contactată de AFP, care a cerutprotecţia anonimatului, aproximativ 20 de persoane au fost primite în centrulONG-ului.

Holera esteo boală foarte contagioasă, cauzată de o bacterie, care provoacă diaree. Înabsenţa unor îngrijiri imediate, bazate pe rehidratare, această piedere gravăde lichide (un bolnav poate pierde zece la sută din greutate în patru ore)este, adesea, mortală.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...