2018-12-19 07:42


Bistriţa: Două cabane dintr-un complex turistic de la Valea Măriilor au ars într-un incediu

 |  14:01
Bistriţa: Două cabane dintr-un complex turistic de la Valea Măriilor au ars într-un incediu

Două cabane din complexul turisticPoiana Zânelor de la Valea Măriilor, judeţul Bistriţa-Năsăud, au ars în urmaunui incendiu puternic izbucnit în noaptea de luni spre marţi, una dintrecabane având un restaurant de 260 de locuri, sală de fitness şi piscină.

CornelMoisil, primarul comunei Şanţ, localitate în care se află complexul PoianaZânelor, a declarat, marţi, că incendiul a izbucnit cel mai probabil de la un tablou electric dela piscină , a mistuit în totalitatecabana în care se afla restaurantul, sala de fitness şi piscină, precum şi oaltă cabană cu 16 locuri de cazare, aflată în apropiere.

" De la tabloul electric apornit un scurtcircuit, iar focul s-a extins la toată clădirea cu restaurant,piscină şi sală de fitness, care au ars în totalitate. Flăcările s-au extins şila o cabană din apropiere, care a fost distrusă în proporţie de 60% ",a declarat primarul.

La faţalocului au fost chemate să intervină serviciile voluntare pentru situaţii deurgenţă din comunele Şanţ, Rodna şi Maieru, iar aproximativ 20 de pompieri auacţionat timp de mai multe ore pentru stingerea incendiului.

Potrivitsursei citate, încomplex nu erau turişti şi nimeni nu a fost rănit.

Complexulturistic Poiana Zânelor este format din zece cabane, cu o capacitate de cazarede 300 de locuri, cu piscine, terenuri de sport, săli de fitness şi mese. Unadintre cabane a fost scoasă la licitaţie în luna martie, de către AdministraţiaFinanciară Sîngeorz-Băi, la preţul de pornire de 246.301 lei, din cauzadatoriilor pe care le aveau proprietarii.

Proprietarulcomplexului turistic Poiana Zânelor, omul de afaceri Emil Nistor, a fost trimisîn judecată, alături de alte şapte persoane, cei opt fiind acuzaţi deprejudicierea cu un milion de lei a CEC Bank.

În prezent,firmele lui Emil Nistor sunt în procedura insolvenţei, iar mulţi dintretitularii de credite sunt şomeri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...