2018-10-21 00:40


Blatter, în mijlocul unui scandal legat de rasism

 |  12:51
Blatter, în mijlocul unui scandal legat de rasism

Preşedintele Federaţiei Internaţionale de Fotbal (FIFA), Joseph Blatter, se află în centrul unei controverse după ce a afirmat într-un interviu că rasismul nu există în fotbal şi că o strângere de mână ar putea rezolva anumite comportamente, remarcă pe care a nuanţat-o ulterior.

'Nu există rasism, ci poate un cuvânt sau un gest deplasat. Şi victima ar trebui să se gândească că până la urmă este doar un joc şi să strângă mâna celuilalt', a declarat elveţianul într-o primă fază pentru postul CNN World Sport.

Într-un comunicat publicat ulterior, preşedintele forului internaţional (75 ani) a explicat că declaraţiile sale au fost prost interpretate. 'Ceea ce am vrut eu să spun este că jucătorii de fotbal uneori se comportă ca şi cum ar fi într-o bătălie, iar lucrurile scapă de sub control. Însă, normal, la finalul partidei trebuie să-i ceri scuze adversarului tău dacă l-ai jignit. Îi strângi mâna şi, gata, totul s-a terminat', a precizat Blatter, potrivit Agerpres.

Comentariile preşedintelui FIFA au intervenit în aceeaşi zi în care Federaţia engleză l-a acuzat pe internaţionalul uruguayan Luis Suarez (Liverpool) de comportament rasist la adresa francezului Patrice Evra (Manchester United).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-06

TAGURI: joseph blatter
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...