2017-01-23 20:58


Blejnar: Sub nicio formă nu mă gândesc să mă retrag din funcţie

 |  13:03
Blejnar: Sub nicio formă nu mă gândesc să mă retrag din funcţie
Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a declarat luni cănu se gândeşte "sub nicio formă" să se retragă din funcţie, atâtatimp cât a implementat cu succes declaraţia unică şi a contribuit la combatereacorupţiei, susţinând că presiunea mediatică asupra sa are conotaţii politice.

"Sub nicio formă nu mă gândesc să mă retrag din funcţie.Atâta timp cât am îmbunătăţit activitatea instituţiei, am implementat cu succesdeclaraţia unică şi am contribuit împreună cu celelalte instituţii ale statuluila combaterea fenomenului de corupţie, nu există motive pentru care să-mi daudemisia", a spus Blejnar.

El amenţionat că presiunea mediatică din ultima perioadă nu are legătură cuperformanţele sale sau ale instituţiei pe care o conduce, ci sunt rezultatulunor dispute politice.

"Presiunea mediatică are conotaţii de natură politică şi nicidecum în ceeace priveşte calitatea mea profesională sau a instituţiei pe care o conduc.Atâta timp cât voi rămâne în funcţie, voi continua împrepună cu celelalteinstituţii ale statului procesul de combatere a evaziunii fiscale şi acorupţiei din România", a mai spus Blejnar.

El s-a aflatluni, pentru circa 10 minute, la Guvern, cu puţin timp înainte de şedinţaspecială privind Codul Muncii. Blejnar a spus că a mers la Guvern pentru odiscuţie cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Consilierulde stat al primului-ministru, Andreea Paul-Vass, a declarat duminică la oemisiune televizată că şeful ANAF, Sorin Blejnar, este verificat de Corpul deControl al premierului Emil Boc.

Boc afirmaseanterior că dacă Parchetul sau DNA îi va trimite o sesizare cu privire laurmărirea penală a şefului ANAF, acesta va fi demis.

În ultimaperioadă preşedintele ANAF a fost acuzat în repetate rânduri atât de oamenipolitici din opoziţie, dar şi de foşti şi actuali angajaţi din Vamă că el ar fi"regina" de pe tabla de şah a corupţiei din vămi, acuzaţii pe careacesta le-a respins.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-10-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image