2018-12-15 20:33


BM vede intrarea economiei mondiale într-un derapaj

 |  11:43
BM vede intrarea economiei mondiale într-un derapaj

Robert Zoellick, preşedintele Băncii Mondiale(BM), a afirmat sâmbătă că economia globală a intrat într-o „fază nouă şi mai periculoasă” care ridică mari dificultăți și statelor cele mai dezvoltate.

Acesta consideră că problema datoriei ţărilor europene este una stringentă pentru perioada imediat următoare față de retrogradarea pentru prima dată în istorie, a ratingului SUA. “Suntem la începutul unei furtuni noi şi diferite, nu este aceeaşi criză ca în 2008”, a afirmat preşedintele BM, informează Agerpres. ”În ultimele două săptămâni, am trecut de la o recuperare dificilă - cu o creştere bună pentru ţările emergente şi pentru câteva ţări, cum ar fi Australia, însă mult mai ezitantă pentru ţările cele mai dezvoltate - la o fază nouă şi mai periculoasă”, a adăugat acesta.

Zona euro reprezintă punctul nevralgic al economiei globale, de aceea țările din UE trebuie să se grăbească în aplicarea unor soluții cât mai inspirate. “Cu cât aştepţi mai mult, cu atât măsurile vor fi mai severe - aceasta este lecţia pe care am învăţat-o în 2008”, a mai afirmat acesta, încurajându-l pe premierul britanic David Cameron să susțină, în pofida revoltelor, măsurile necesare de austeritate. Preşedintele BM consideră că această criză aduce riscul unui transfer rapid  “din punct de vedere istoric” a puterii economice a Occidentului către China, care datorită procupării pentru propriile sale probleme se poate să nu-și asume această responsabilitate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-04-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...