2016-10-26 03:34

ULTIMA ORA


Boagiu verifică Autostrada Cernavodă-Constanţa

 |  10:48
Boagiu verifică Autostrada Cernavodă-Constanţa

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, efectuează vineri o vizită pentru a verifica evoluția lucrărilor la Autostrada Cernavodă-Constanţa.

Autostrada Bucureşti-Constanţa are şapte tronsoane, respectiv Bucureşti-Fundulea, Fundulea-Lehliu, Lehliu-Drajna, Drajna-Feteşti, Feteşti-Cernavodă, Cernavodă-Medgidia şi Medgidia-Constanţa. 

Companiile Astaldi Spa (Italia) şi Max Boegl (Germania) sunt constructorii secţiunii de autostradă Medgidia-Constanţa, cu o lungime de 30,82 Km, după ce francezii de la Colas au eliberat şantierul.

Valoarea contractului este de 596 de milioane de lei fără TVA, din care contribuţia Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) este de 315 milioane lei, a Guvernului României de 143 milioane lei şi contribuţia Comisiei Europene, prin fondul de coeziune este de 137 milioane lei.  Pentru construcția tronsonului Cernavodă-Medgidia, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a primit opt oferte din partea unor firme şi asocieri de firme, după ce contractul cu firma franceză Colas a fost reziliat din cauză că nu a fost finalizată proiectarea pentru 14 kilometri.

Francezii de la Colas au eliberat şantierul pe motiv că Ministerul Transporturilor nu a fost de acord cu mărirea valorii proiectului, respectiv cu o suplimentare a fondurilor cu 8 milioane de euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-12

TAGURI: Boagiu, Cernavodă-Constanța, autostradăComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Ministrul Energiei: Reactoarele 3 și 4 vor fi incluse în strategia energetică! Proiectul realizării reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă se va regăsi în strategia energetică... 12 Oct 2016 | (0)
Se redeschide circulația pe autostrada A1 Orăștie - Sibiu Circulația pe autostrada A1 Orăștie - Sibiu, între nodurile rutiere Săliște (județul Sibiu)... 09 Oct 2016 | (0)