2017-01-20 14:01

ULTIMA ORA


Boc a avut o nouă întâlnire cu delegaţia FMI, pentru a discuta politica fiscală şi companii

 |  14:08
Boc a avut o nouă întâlnire cu delegaţia FMI, pentru a discuta politica fiscală şi companii

Premierul Emil Boc a avut, miercuri, o nouăîntâlnire cu reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), la care auparticipat mai mulţi miniştri şi în care s-a discutat despre politica fiscalăşi restructurarea companiilor de stat, au declarat surse oficiale.

Întâlnireaa avut loc imediat după discuţia dintre ministrul Economiei şi FMI.

Oîntâlnire similară între şeful Guvernului şi delegaţia FMI a fost organizată şiîn urmă cu o săptămâni, în prima zi a misiunii.

Omisiune comună a FMI, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale se află laBucureşti, în perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord.

Noulacord de tip preventiv, încheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are ovaloare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% dincota pe care o are România la FMI. Acordul va fi însoţit de un sprijinpreventiv de 1,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeană şi de un împrumut de400 milioane de euro de la Banca Mondială.

Româniaa semnat în primăvara anului 2009 un acord stand-by cu FMI, care a făcut partedintr-un pachet de asistenţă financiară de aproximativ 20 de miliarde de eurocu Fondul, UE, Banca Mondială şi alte instituţii financiare internaţionale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-07-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image