2017-01-19 15:18

ULTIMA ORA


Boc ar vrea referendum pentru revizuirea Constituţiei

 |  07:10
Boc ar vrea referendum pentru revizuirea Constituţiei

Pentru susţinerea modificării Constituţiei cel puţin pe "nucleul dur de prevederi" - deficit structural de 0,5% din PIB, datorie publică maximă de 60% din PIB şi parlament unicameral cu 300 de parlamentari - în aprilie 2012, după semnarea Acordului european interguvernamental, în România s-ar putea organiza un referendum pentru aprobarea de către populaţie a modificării legii fundamentale în cazul în care se va ajunge la o înţelegere a Coaliţiei majoritare cu Opoziţia, a precizat luni seară premierul Emil Boc.

"Trebuie să cădem de acord cu opoziţia măcar pe nucleul dur", a declarat Emil Boc, subliniind că PDL susţine în continuare propunerile de modificare a Constituţiei înaintate de Traian Băsescu la Parlament. 

În Constituţie trebuie însă să fie introduse cele două "reguli de aur" privind disciplina financiară prevăzute de Acordul european de guvernanţă fiscală, precum şi modificarea cu parlamentul unicameral cu 300 de parlamentari, pentru ca în toamna lui 2012 să se poată face alegerile pe această formulă de legislativ, a adăugat premierul. "Dacă mâine batem palma cu Antonescu şi Ponta pe aceste prevederi, vom putea organiza alegerile pe unicameral cu 300 de parlamentari", a precizat Emil Boc.

Pentru că e nevoie de două treimi din numărul de parlamentari pentru revizuirea legii fundamentale, premierul a explicat că trebuie aşteptat pentru a se vedea punctele de vedere şi ale celorlalte formaţiuni, deși PDL susține modificarea Constituţiei în forma maximală, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-20

TAGURI: Boc, Constituție, referendumComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image