2017-01-23 18:56


Boc dă asigurări că situaţia generată de viscol este sub control

 |  07:33
Boc dă asigurări că situaţia generată de viscol este sub control

Premierul Emil Boc a afirmat, miercuri seara, că autorităţile statului vor face tot posibilul ca viaţa nimănui să nu fie pusă în pericol din cauza condiţiilor meteorologice extreme și vor acţiona pentru limitarea efectelor vremii nefavorabile. De asemenea, premierul a anunțat că în teren se află 382 de mijloace de intervenţie şi acţionează 178 de lucrători ai MAI alături de cei de la Apărare, Jandarmerie şi ISU. 

"În coordonare cu Ministerul Transporturilor pornim acţiunea de deszăpezire pe drumurile naţionale astfel încât să poată începe atât cât va fi posibil ca circulaţia să se reia la normal. Şi mâine vom avea viscol până spre ora 18.00 şi furtună de aceea e bine ca oamenii să ştie şi să se intereseze în zonele unde merg dacă există în continuare zăpadă şi furtună şi sfatul nostru este mai bine să-şi amâne o plecare decât să rămână peste noapte sau peste zi înzăpeziţi şi să le pună în pericol viaţa", a declarat premierul, după ce a participat la Comandamentul de Urgenţă întrunit la Ministerul Administraţiei şi Internelor. În cursul zilei de miercuri au avut loc acţiuni de salvare a unor copii care au rămas înzăpeziţi în maşini, a precizat premierul, subliniind că autorităţile statului țin sub control situaţia în acest moment. "Facem un apel la responsabilitatea adulţilor de a nu rămâne peste noapte în maşini pentru că acolo există riscul de a-şi pune în pericol viaţa, iar autorităţile statului au mandatul să îi ducă pe oameni în adăposturile pe care le organizează primăria", a adăugat șeful Guvernului.

Autorităţile statului au în acest moment toate dotările să intervină, iar persoanele care confruntă cu vreo problemă sunt îndemnate să ia contact cu comandamentele de urgenţă, a afirmat primul-ministru. "Este o noapte albă a autorităţilor statului ca să nu se întâmple nimic din perspectiva siguranţei vieţii. Oamenii să ştie că au autorităţi cărora le pasă şi care au ca obligaţie să salveze vieţi atunci când sunt în pericol", a subliniat Boc, potrivit Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-01

TAGURI: Boc, control, viscol, autoritățiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


PETRICA
26 Ian 2012

Boc trebuie sa plece imediat cu toti incompetentii lui. Nici macar nu isi da seama de situatie, vrea doar sa ramana la putere. Nu-i de mirare ca Doctorul Arafat i-a speriat si pe Base si le Boc. Credeau ca vrea sa-i ia la spital (9).
Random image