2017-01-23 12:39


Boc: Este timpul ca România să iasă din recesiune, iar PDL să culeagă roadele măsurilor grele luate. Vezi declaraţiile premierului

 |  14:10
Boc: Este timpul ca România să iasă din recesiune, iar PDL să culeagă roadele măsurilor grele luate. Vezi declaraţiile premierului

Preşedintele PDL,premierul Emil Boc, a declarat, sâmbătă, că CNC va aproba derogarea acordată deColegiul Director de la criteriul vechimii pentru candidaturile la şefiapartidului, menţionând că susţine, pentru conducerea formaţiunii, echilibrulîntre experienţa maturităţii şi dinamismul tinerilor.

Vezideclaraţiile premierului:

Nepregătim să trecem într-o nouă etapă. Etapa creşterii economice. În 2012 vomavea o creştere între 4-4,5. Rodul muncii noastre se va simţi.

Boc propuneo lege care să restrângă funcţiile politice la secretari de stat şi şefi deagenţii

Din punctul meu devedere, voi propune un proiect de lege în regim de urgenţă - sper să am şisprijinul coaliţiei - pentru a stabili foarte clar câteva lucruri: în primulrând palierul politic să fie rezumat şi restrâns la ceea ce înseamnă secretaride stat şi şefi de agenţii, care înseamnă răspunderea politică a Guvernuluicare conduce şi care face evaluările necesare pentru a avea oameni potriviţi lalocul potrivit şi este răspunderea politică a partidului sau a coaliţiei careguvernează.

De coloîn jos, ce înseamnă şefi de deconcentrate şi alte structuri, ele merg pecomponenta funcţiei publice şi aici intră calitatea de funcţionar public sau depersonal contractual, iar concursul şi legea sunt acelea care stabilesc cepersoane ocupă asemenea poziţii.

Mai amo provocare, pe care trebuie să o finalizăm cu un proiect de lege. Ieri(vineri, n.r.) am obţinut un aviz de principiu din partea Colegiului DirectorNaţional. Este vorba despre ceeace însemană funcţia publică în România. Trebuie foarte clar să definim palierulpolitic de palierul non-politic în ceea ce înseamnă funcţia publică în România.

Am avuto decizie diferită când eram la guvernare cu PSD, poate n-a fost cea maifericită . De aceea cred că acumtrebuie să stabilim foarte clar şi sper ca şi opoziţia să fie de acord cu unasemenea demers ca, pe de o parte palierul politic să fie limitat la secretaride stat şi şefi de agenţii şi restul să rămână la componenta care vizeazăconsursul şi evaluarea.

Testareaprofesională a tuturor şefilor de deconcentrate în următoarele şase luni

Voi propune ca,într-un interval de timp de 4-6 luni, să avem .Această testare şi evaluare să se facă de către o echipă de evaluatori în carecei din afară să aibă majoritate - şi mă refer aici la cadre didacticeuniversitare, care să facă parte din această structură de evaluare.

Cei care nuîndeplinesc un minim de punctaj sau de notă stabilite de lege vor trebui săplece. Cei care corespund profesional vor rămâne şi vor avea stabilitate. Prinasta, practic, putem să consolidăm performanţa actului de guvernare.

PDL şicoaliţia să finalizeze în şase luni analiza secretarilor de stat şi şefilor deagenţii

Înacelaşi interval de timp, poate chiar mai scurt (de şase luni, n.r.) partidulde guvernământ împreună cu coaliţia trebuie să finalizeze analiza fiecăruisecretar de stat, fiecărui şef de agenţie cu privire la performanţa în actul deguvernare, iar acolo unde nu există performanţă, trebuie să plece.

Dejaavem un an de guvernare şi cred că este momentul să facem această evaluare latoate partidele din coaliţie, pentru a stabili ce înseamnă performanţă în actulde guvernare, pentru că, în ultimă instanţă, noi avem responsabilitateaguvernării acestei ţări iar românii se uită în primul rând la noi cu privire lamodul în care ştim să guvernăm ţara.

Acolo unde existălipsă de performanţă trebuie să avem tăria să spunem colegului sau colegeinoastre că nu poate merge mai departe, dacă vrem, ca partid, să avemcrediblitatea necesară pentru a câştiga următoarele alegeri.

Loculliberalilor nemulţumiţi de trecerea PNL la stânga este în PDL

Aţi văzut dejanemulţumirile din partea unor liberali care încă mai rămân liberali - iar - că politicile de dreapta în Româniaau fost şi sunt preprezentate de PDL. Această identitate ne-am câştigat-o cugreu, cu măsuri aspre, ne-au costat politic, dar vom culege şi beneficiile unorasemenea decizii

Nu cred că se maiîndoieşte nimeni în acest moment în ţară căPDL nu este un partid de dreapta. Nu cred că mai este cineva să mai creadă azică PNL mai reprezintă dreapta în România. PNL s-a înrolat cu arme şi bagaje laremorca domnului Iliescu, a domnului Năstase, a domnului Hrebenciuc, a domnuluiPonta şi au format uniunea socialistă. E dreptul lor, sunt acolo pe stânga şi ebine că apele s-au separat.

Uitaţi-vă la toatemăsurile pe care le-am luat - că a fost vorba de reforma salarizării, dereforma personalului bugetar, de reforma Educaţiei sau de Codul Muncii: PNL aavut exact aceeaşi poziţie ca PSD. Cum e posibil ca un partid de dreapta, aşacum s-a revendicat PNL, să susţină Codul Muncii în varianta PSD?

Acum lucrurile suntsimple: trebuie să aleagă cetăţenii între alianţa socialistă şi PDL şi actualacoaliţie care va continua guvernarea după anul 2012. Din acest punct de vedereavem asigurate cele două motoare necesare continuării guvernării - creştereaeconomică şi protocolul coaliţiei


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-03-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image